Lækker laksemad
Mad

Lækker Laksemad

15. oktober 2021
af Anne Larsen
"Laksemad" lyder sådan lidt underpræsenteret, men "kom over til en laksemad" - eller: "skal vi ikke starte med en laksemad?" er da lokkende, ikke? De friske grønne asparges spiller fint op til de hvide fra glas.
Tid i alt 15 min

Laksemad

  • 4 skiver groft/rustikt lyst brød
  • 8 tsk fromage frais
  • ½ bk babyspinat
  • 300 g røget østersølaks
  • 8 hvide asparges (fra glas)
  • 4 grønne asparges, gerne friske, det spiller flot op til den hvide fra glas
  • 4 tsk stenbider- eller lakserogn
  • Frisk dild
  • Lidt rosenpeberkorn
  • 1 lime

Sådan laver du en laksemad

  1. Læg de grønne asparges i kogende vand med lidt salt og et par dråber olie. Læg låg på og lad dem ligge i 5 min. Hæld vandet fra og lad aspargesene dryppe af sammen med de hvide asparges.
  2. Brug de første 4 tsk fromage frais til at smøre på brødskiverne. Læg derefter skyllede og tørrede spinatblade, laks, mere fromage frais, asparges, rogn og frisk dild på brødene.
  3. Gnid med håndens knoer rosenpeberet gennem en si, så det drysser fint ud over det hele. Servér laksemaden med en limebåd til.


Proteinenergi: 36 pct.
Fedtenergi: 24 pct.
Kulhydratenergi: 40 pct.
289 kcal pr. person

Læs også