Aftensmad

Kyllinggryde med rødder og bønner

af Louise Dandanell Ørsted 26. september 2011
Foto: Bjørn Jakobsen.
Rodfrugter: En lækker gryderet med saftig kylling i en rodfrugt- og flødesuppe og en fin smag af rodfrugter og dild.

En lækker gryderet med saftig kylling i en rodfrugt- og flødesuppe og en fin smag af rodfrugter og dild.

Kyllinggryde med rødder og bønner (tid: ca. 2 timer)

 

Ingredienser Fremgangsmåde 1 kylling eller hane2-3 stilke timian400 g knoldselleri400 g persillerod400 g gulerødder1 dl piskeflødeSalt, peber1 stort bdt. dild1 dåse hvide bønnerBrød

 

Tør kyllingen af og fjern synligt fedt.

Rengør grøntsagerne og skær dem i mindre mundrette stykker.

Læg kyllingen i en gryde sammen med halvdelen af grøntsagerne samt timian.

Hæld vand over, så det netop dækker. Kog op og skru ned for varmen.

Lad kyllingen simre i ca. 1 time, eller til låret løsner sig let fra skroget. Tag kyllingen op.

Kog suppen ind til det halve over stærk varme.

Pil kødet af kyllingen, kasser skindet. Brug halvdelen af kødet til denne ret og gem resten evt. til dagen efter.

Si de (ud)kogte grøntsager fra suppen. Hæld resten af grøntsagerne og fløden i og lad suppen simre ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Hak dilden og dræn bønnerne og hæld begge dele i gryden sammen med kyllingekødet. Server straks med brød til.

OBS. I stedet for bønner kan du servere kogte kartofler til.

Smuk luksus til køkkenet

Smukt håndlavet spækbræt i oliventræ,som bliver flottere med tiden.

250 kr. fra Kasamia

Køb i SØNDAGs webshop

Hvad synes du om denne opskrift?

Giv et antal stjerner oppe i venstre hjørne og/eller kommentér og bidrag gerne til opskriften i kommentarfeltet forneden.

5 fantastiske opskrifter med sæsonens lækre rodfrugter.

Gulerodssuppemed kokosmælk Rullet rødbede Kyllinggryde medrødder og bønner Kotelet medrødder i hyld ogjordskokkepuré Små rodbrødmed valnødder