kyllingesuppe
Aftensmad

Kyllingesuppe med to slags kål og shiitakesvampe

af Camilla Zarah Lawes 15. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Rødkål og rosenkål skal kun lige varmes op i den hede suppe, så sprødheden bevares.Her får du opskriften på kyllingesuppe med to slags kål og shiitakesvampe
4 personer

KYLLINGESUPPE

  • 400 g kyllingebrystfilet (ca. 2 stk.)
  • 1½ l hønsebouillon
  • 100 g glasnudler
  • 2 skalotteløg
  • 300 g rosenkål
  • 100 g rødkål
  • 100 g shiitakesvampe
  • 1 spsk. sød sojasauce (f.eks. ketjap manis)
  • ½ tsk. tørrede chiliflager
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 4 stykker groft brød
  • evt. brøndkarse

Skær kyllingefileterne i mundrette tern. Bring bouillon og kyllingekød i kog, og lad det koge i gryden i ca. 10 minutter. Fjern skum fra overfladen af suppen med en ske. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.

Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Rens rosenkål, og del dem i to. Snit rødkålen fint. Rens svampene. Vend løg, rosenkål, rødkål og svampe i suppen, rør sojasauce i, og krydr med chiliflager, salt og peber. Rør de kogte nudler i suppen inden servering. Servér kyllingesuppe med brød og evt. et drys brøndkarse.

 

TIP: De japanske shiitakesvampe har en nøddeagtig smag og er en af verdens mest dyrkede svampe.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingebryst med mandler, ananassalsa og ris - Få opskriften her

Tirsdag: Andebryst med sød sojasauce og grøn linsesalat - Få opskriften her

Onsdag: Chili con carne med edamamebønner - Få opskriften her

Fredag: Ribbenssteg med sprøde kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise - Få opskriften her