

Kyllingesuppe med to slags kål og shiitakesvampe
KYLLINGESUPPE
- 400 g kyllingebrystfilet (ca. 2 stk.)
- 1½ l hønsebouillon
- 100 g glasnudler
- 2 skalotteløg
- 300 g rosenkål
- 100 g rødkål
- 100 g shiitakesvampe
- 1 spsk. sød sojasauce (f.eks. ketjap manis)
- ½ tsk. tørrede chiliflager
- salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
- 4 stykker groft brød
- evt. brøndkarse
Skær kyllingefileterne i mundrette tern. Bring bouillon og kyllingekød i kog, og lad det koge i gryden i ca. 10 minutter. Fjern skum fra overfladen af suppen med en ske. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Rens rosenkål, og del dem i to. Snit rødkålen fint. Rens svampene. Vend løg, rosenkål, rødkål og svampe i suppen, rør sojasauce i, og krydr med chiliflager, salt og peber. Rør de kogte nudler i suppen inden servering. Servér kyllingesuppe med brød og evt. et drys brøndkarse.
TIP: De japanske shiitakesvampe har en nøddeagtig smag og er en af verdens mest dyrkede svampe.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Kyllingebryst med mandler, ananassalsa og ris - Få opskriften her
Tirsdag: Andebryst med sød sojasauce og grøn linsesalat - Få opskriften her
Onsdag: Chili con carne med edamamebønner - Få opskriften her
Fredag: Ribbenssteg med sprøde kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise - Få opskriften her