kyllingesuppe
Aftensmad

Kyllingesuppe med to slags kål og shiitakesvampe

af Camilla Zarah Lawes 12. november 2015
Foto: Columbus Leth
Rødkål og rosenkål skal kun lige varmes op i den hede suppe, så sprødheden bevares.Her får du opskriften på kyllingesuppe med to slags kål og shiitakesvampe

Kyllingesuppe med to slags kål og shiitakesvampe til 4 personer

Tid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL KYLLINGESUPPE 400 g kyllingebrystfilet (ca. 2 stk.) 1½ l hønsebouillon 100 g glasnudler 2 skalotteløg 300 g rosenkål 100 g rødkål 100 g shiitakesvampe 1 spsk. sød sojasauce (f.eks. ketjap manis) ½ tsk. tørrede chiliflager salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING 4 stykker groft brød evt. brøndkarse   En godt alternativ til kyllingesuppe kan være en lun og lækker tom yam-suppe med rejer - få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du kyllingesuppe med to slags kål og shiitakesvampe 

  Skær kyllingefileterne i mundrette tern. Bring bouillon og kyllingekød i kog, og lad det koge i gryden i ca. 10 minutter. Fjern skum fra overfladen af suppen med en ske. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Rens rosenkål, og del dem i to. Snit rødkålen fint. Rens svampene. Vend løg, rosenkål, rødkål og svampe i suppen, rør sojasauce i, og krydr med chiliflager, salt og peber. Rør de kogte nudler i suppen inden servering. Servér kyllingesuppe med brød og evt. et drys brøndkarse.   TIP: De japanske shiitakesvampe har en nøddeagtig smag og er en af verdens mest dyrkede svampe.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingebryst med mandler, ananassalsa og ris - Få opskriften her

Tirsdag: Andebryst med sød sojasauce og grøn linsesalat - Få opskriften her

Onsdag: Chili con carne med edamamebønner - Få opskriften her

Fredag: Ribbenssteg med sprøde kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise - Få opskriften her

 
madplan