kyllingespyd med sataysauce
Aftensmad

Kyllingespyd med sataysauce og sprød salat

af Louisa Lorang 2. februar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er kyllingespyd med sataysauce og sprød salat. Få opskriften her
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 kyllingebryster
  • 3 dl kokosmælk
  • ¼ dl limesaft
  • 3 spsk. rød karry
  • 2 fed hvidløg, revet
  • træspyd
  • olie til stegning

SATAYSAUCE

  • 1½ dl grov peanutbutter
  • 1 dl kokosmælk
  • 2 spsk. rød karry el. efter smag
  • 1 tsk. sukker
  • saft af 1-2 limefrugt
  • 1-2 spsk. fiskesauce

SALAT

  • 2 hjertesalater, plukkede
  • 2 gulerødder i julienne eller revne
  • ½ bundt koriander, groft plukket
  • limesaft
  • salt

TILBEHØR

  • kogte fuldkornsris

Der er rigeligt af sataysaucen - den er også god som dip til grøntsagsstænger.

Opskrift sådan laver du kyllingespyd med sataysauce og sprød salat

1. Skær kyllingebrysterne i hver tre aflange stykker. Rør kokosmælk, limesaft, karry og hvidløg sammen, og lad kyllingen trække i marinaden i 25-30 minutter ved stuetemperatur. Rør imens peanutbutter, kokosmælk, karry, sukker og limesaft sammen.

2. Smag til med fiskesauce. Vend salater, gulerødder og koriander sammen med lidt limesaft og salt.

3. Sæt kyllingen på spyd, og steg dem i rigeligt olie på en stor, varm pande. Servér straks kyllingespyd, sataysauce, sprød salat og kogte ris.

TIP: Hvis du koger dine ris uden salt, er kogetiden kortere. Salt inden servering.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER