kyllingespyd
Aftensmad

Kyllingespyd med halloumi og knuste puy-linser

af Emma Martiny 17. februar 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Forestil dig en krydsning af silkeblød hummus og lun, mættende dahl. Det er, hvad du får med opskriften på de cremede knuste Puy-linser. Her får du opskriften på kyllingespyd med halloumi og knuste puy-linser
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g kyllingebrystfilet
  • 250 g halloumi (f.eks. fra Taverna)
  • grillspyd

MARINADE

  • saft og skal af 1 citron
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 håndfuld mynte
  • salt og friskkværnet peber

KNUSTE PUY-LINSER

  • 4 dl Puy-linser (delikatesselinser, f.eks. fra Urtekram)
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 5-6 blommetomater
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 dl vand
  • 1 dl lys tahin (sesampasta)
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • kerner af ½ granatæble

TIL SERVERING

  • fladbrød eller naanbrød

1. MARINADE: Bland citronsaft og citronskal, olivenolie, honning, finthakket mynte, salt og peber i en skål.

 

2. Skær kyllingekødet og halloumien i tern, og vend dem i marinaden. Lad det stå og marinere, mens du tilbereder linserne.

 

3. KNUSTE PUY-LINSER: Kog linserne i grøntsagsbouillon i ca. 20 minutter, indtil de er helt møre. Pil og hak løgene, og pres hvidløgene. Steg løg, hvidløg og spidskommen i olie i en gryde, indtil løgene begynder at tage farve. Skær blommetomaterne i tern, og gem en håndfuld til pynt. Pluk korianderbladene fra stilkene. Hak stilkene groft, og gem korianderbladene til pynt. Kom de kogte linser, tomattern og korianderstilke i gryden, og lad dem stege med et par minutter. Tilsæt dernæst vand, tahin 

og citronsaft, og brug en grydeske til at mose linserne let. Smag til med salt og peber, og lad gryden stå og simre, indtil resten af måltidet er klar. Pynt med granatæblekerner, tomattern, korianderblade og en smule tahin inden servering.

 

4. Tænd ovnen på 200°. Sæt skiftevis kyllinge- og halloumi-tern på spyd, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag spyddene i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne, og kødet er gennemstegt. Servér med knuste linser og lunt brød.

 

TIP: Husk at bruge lys tahin frem for en ristet variant, da den er mindre bitter i smagen og langt mere cremet. Lys tahin fås f.eks. hos mellemøstlige købmænd eller i Rema1000.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Misosuppe i flotte regnbuefarver – Få opskriften her

Tirsdag: Varmrøget laks og speltkernesalat med saltmandler – Få opskriften her

Torsdag: Fransk løgsuppe med rugbrødslåg – Få opskriften her

Fredag: Lammekoteletter med asparges og sprøde kartoffelroser – Få opskriften her

Læs også