Kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt til 4 personer
Tid: 20 minutter. Ovntid: 25 minutter
DET SKAL DU BRUGE
4 kyllingebrystfileter
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
2 modne avocadoer
1 fennikel
1 bundt forårsløg
2 hjertesalater
200 g frisk babyspinat
300 g friskbælgede ærter
frisk basilikum
ærteskud
CITRUS-URTE-YOGHURT
½ bundt mynte
½ bundt basilikum
skal af 1 usprøjtet citron
½ dl olivenolie
2 dl græsk yoghurt 2 %
PRØV OGSÅ: Vietnamesisk kyllingesalat
Opskrift - sådan laver du kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt
1. Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad. Dryp med olie, krydr med salt og peber, og steg kødet i ovnen i ca. 25 minutter. Lad de stegte kyllingefileter afkøle lidt, og skær dem i skiver.
2. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og løft avocadokødet ud med en ske. Skær det i tynde skiver. Rens fennikel og forårsløg. Snit fenniklen helt fint med en køkkenkniv eller på et mandolinjern. Hak forårsløg. Skyl og tør hjertesalater og babyspinat. Fordel salater, spinat, fennikel, forårsløg, avocado og ærter i 4 skåle eller tallerkener. Anret kyllingeskiverne ovenpå, og pynt med basilikum og ærteskud.
3. CITRUS-URTE-YOGHURT: Læg mynte- og basilikumblade i en minihakker. Skyl og riv citronskallen. Blend krydderurter og citronskal sammen, til det er finthakket. Tilsæt olie, og blend igen. Vend urteolien sammen med yoghurt. Top kyllingesalaterne med citrus-urte-dressingen.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner - Få opskriften her
Onsdag: Blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh - Få opskriften her
Torsdag: Ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter - Få opskriften her
Fredag: Kalvesteak og grillet grøntsagssalat - Få opskriften her