

Kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt
DET SKAL DU BRUGE
- 4 kyllingebrystfileter
- 2 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 2 modne avocadoer
- 1 fennikel
- 1 bundt forårsløg
- 2 hjertesalater
- 200 g frisk babyspinat
- 300 g friskbælgede ærter
- frisk basilikum
- ærteskud
CITRUS-URTE-YOGHURT
- ½ bundt mynte
- ½ bundt basilikum
- skal af 1 usprøjtet citron
- ½ dl olivenolie
- 2 dl græsk yoghurt 2 %
Opskrift - sådan laver du kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt
1. Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad. Dryp med olie, krydr med salt og peber, og steg kødet i ovnen i ca. 25 minutter. Lad de stegte kyllingefileter afkøle lidt, og skær dem i skiver.
2. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og løft avocadokødet ud med en ske. Skær det i tynde skiver. Rens fennikel og forårsløg. Snit fenniklen helt fint med en køkkenkniv eller på et mandolinjern. Hak forårsløg. Skyl og tør hjertesalater og babyspinat. Fordel salater, spinat, fennikel, forårsløg, avocado og ærter i 4 skåle eller tallerkener. Anret kyllingeskiverne ovenpå, og pynt med basilikum og ærteskud.
3. CITRUS-URTE-YOGHURT: Læg mynte- og basilikumblade i en minihakker. Skyl og riv citronskallen. Blend krydderurter og citronskal sammen, til det er finthakket. Tilsæt olie, og blend igen. Vend urteolien sammen med yoghurt. Top kyllingesalaterne med citrus-urte-dressingen.
Prøv også: Klassisk kyllingesalat med et tvist
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner - Få opskriften her
Onsdag: Blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh - Få opskriften her
Torsdag: Ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter - Få opskriften her
Fredag: Kalvesteak og grillet grøntsagssalat - Få opskriften her
