kyllingesalat
Aftensmad

Kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt

af Marie Melchior 4. august 2016
Foto: Line Falck
Begynd ugen med en saftig grøn salat – både kylling, avocado og den krydrede yoghurtcreme giver en rigtig god mæthed. Her får du opskriften på kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt

Kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt til 4 personer

Tid: 20 minutter. Ovntid: 25 minutter   DET SKAL DU BRUGE 4 kyllingebrystfileter 2 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 2 modne avocadoer 1 fennikel 1 bundt forårsløg 2 hjertesalater 200 g frisk babyspinat 300 g friskbælgede ærter frisk basilikum ærteskud   CITRUS-URTE-YOGHURT ½ bundt mynte ½ bundt basilikum skal af 1 usprøjtet citron ½ dl olivenolie 2 dl græsk yoghurt 2 %   PRØV OGSÅ: Vietnamesisk kyllingesalat  

Opskrift - sådan laver du kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt 

  1. Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad. Dryp med olie, krydr med salt og peber, og steg kødet i ovnen i ca. 25 minutter. Lad de stegte kyllingefileter afkøle lidt, og skær dem i skiver.   2. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og løft avocadokødet ud med en ske. Skær det i tynde skiver. Rens fennikel og forårsløg. Snit fenniklen helt fint med en køkkenkniv eller på et mandolinjern. Hak forårsløg. Skyl og tør hjertesalater og babyspinat. Fordel salater, spinat, fennikel, forårsløg, avocado og ærter i 4 skåle eller tallerkener. Anret kyllingeskiverne ovenpå, og pynt med basilikum og ærteskud.   3. CITRUS-URTE-YOGHURT: Læg mynte- og basilikumblade i en minihakker. Skyl og riv citronskallen. Blend krydderurter og citronskal sammen, til det er finthakket. Tilsæt olie, og blend igen. Vend urteolien sammen med yoghurt. Top kyllingesalaterne med citrus-urte-dressingen.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner - Få opskriften her

Onsdag: Blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter - Få opskriften her

Fredag: Kalvesteak og grillet grøntsagssalat - Få opskriften her