Aftensmad

Kyllingelår med salvie og parmaskinke og kartoffelsalat med asparges

af Marie Melchior 24. februar 2022
Foto: Line Falck
Sprøde kyllingelår og kold kartoffelsalat er perfekt til picnicturen. Pak madpapir og en elastik omkring enderne af de varme kyllingelår, så er de nemmere at holde på.
6 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

INGREDIENSER

  • 12 kyllingelår
  • 1 bundt salvie
  • 12 skiver parmaskinke
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

KARTOFFELSALAT MED ASPARGES

  • 600 g nye kartofler
  • 1 bundt grønne asparges
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 8 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 6-8 spsk. friskhøvlet 
  • parmesan
  • 1 lille bundt kørvel

1 Kyllingelår: Læg kyllingelårene i en bradepande. Læg et salvieblad oven på en skive parmaskinke, og vikl det rundt om kyllingelårene. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg kyllingelårene i en 200° varm ovn i ca. 35 minutter, til de er sprøde og gennemstegte.

 

2. Kartoffelsalat med asparges: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Bræk den nederste, træede ende af aspargeserne, og kassér den. 

Kog aspargeserne sammen med kartoflerne de sidste 3-4 minutter af kartoflernes kogetid. Hæld vandet fra i et dørslag. Skyl med koldt vand, så aspargeserne bevarer den flotte grønne farve. Rør balsamico sammen med olivenolie, salt og peber, og vend kartofler og asparges rundt i dressingen. Drys med friskhøvlet parmesan og masser af kørvel.

 

Til den perfekte picnic anbefaler vi

FORRET: Laksetatar med lime, spinat og lakridsbrød - Få opskriften her

DESSERT: Rabarberkompot med jordbær, markroner og hvid chokolade - Få opskriften her