

Kyllingelår med salvie og parmaskinke og kartoffelsalat med asparges
INGREDIENSER
- 12 kyllingelår
- 1 bundt salvie
- 12 skiver parmaskinke
- 3 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
KARTOFFELSALAT MED ASPARGES
- 600 g nye kartofler
- 1 bundt grønne asparges
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 8 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 6-8 spsk. friskhøvlet
- parmesan
- 1 lille bundt kørvel
1 Kyllingelår: Læg kyllingelårene i en bradepande. Læg et salvieblad oven på en skive parmaskinke, og vikl det rundt om kyllingelårene. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg kyllingelårene i en 200° varm ovn i ca. 35 minutter, til de er sprøde og gennemstegte.
2. Kartoffelsalat med asparges: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Bræk den nederste, træede ende af aspargeserne, og kassér den.
Kog aspargeserne sammen med kartoflerne de sidste 3-4 minutter af kartoflernes kogetid. Hæld vandet fra i et dørslag. Skyl med koldt vand, så aspargeserne bevarer den flotte grønne farve. Rør balsamico sammen med olivenolie, salt og peber, og vend kartofler og asparges rundt i dressingen. Drys med friskhøvlet parmesan og masser af kørvel.
Til den perfekte picnic anbefaler vi
FORRET: Laksetatar med lime, spinat og lakridsbrød - Få opskriften her
DESSERT: Rabarberkompot med jordbær, markroner og hvid chokolade - Få opskriften her