

Kyllingelår med rosmarin og ovnstegte kartofler
DET SKAL DU BRUGE
- 8 kyllingeoverlår
- saft og skal af 1 usprøjtet appelsin
- 1 bundt rosmarin
- 4 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
OVNSTEGTE KARTOFLER
- 500 g små kartofler
- 2 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 3 kviste rosmarin
KÅLSALAT
- 200 g grønkål
- 200 g rødkål
- 2 æbler
- 2 spsk. æbleeddike
- 4 spsk. olivenolie
Opskrift - sådan laver du kyllingelår med rosmarin og ovnstegte kartofler
1. Kyllingelår: Tænd ovnen på 200°. Fjern benet fra kyllingelårene. Riv appelsinskallen fint ned i en skål. Pres saft af ½ appelsin udover. Skær den anden halvdel af appelsinen i tynde skiver. Fyld de udbenede kyllingelår med rosmarinkviste og appelsinskiver. Læg dem med sammenføjningen nedad i en bradepande. Bland olie, presset hvidløg, salt og peber i skålen med appelsinsaft og -skal. Hæld marinaden over kyllingelårene.
2. Ovnstegte kartofler: Skrub kartoflerne, og læg dem i en lille bradepande. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Drys med friskhakket rosmarin. Steg kylling og kartofler i ovnen i ca. 35 minutter.
3. Kålsalat: Skyl, rib og hak grønkålen. Snit rødkålen helt fint. Skyl æbler, og skær dem i både. Bland kål og æbler sammen i en skål. Rør en dressing af eddike, olie, salt og peber, og vend den i salaten. Servér som tilbehør til kyllingelår og kartofler.
TIP: Luk evt. de fyldte lår med en kødnål eller en tandstikker af træ, før de sættes i ovnen
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Jordskokkesuppe med porrer og sprød parmaskinke - Få opskriften her
Onsdag: Laks stegt i soja med nudelsalat - Få opskriften her
Torsdag: Koteletter med appelsinmarinerede gulerødder og boghvedekerner - Få opskriften her
Fredag: Oksebøffer med røsti og sprød salat med glaskål, rosenkål og æbler - Få opskriften her