

Kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli
Ingredienser til kyllingelår og bagte tomater
- 4 hele kyllingelår (med overlår)
- salt og friskkværnet peber
- 500 g cherrytomater
- friskrevet parmesan til servering
- timiankviste til servering
Ingredienser til polentafritter
- 250 g majsgryn til polenta, f.eks. fra Urtekram (eller polenta fra dagen før)
- 1¼ l vand
- 1 knsp. salt
- 1 dl friskrevet parmesan
- friskkværnet peber
- olivenolie
Ingredienser til aïoli
- 1 æggeblomme
- evt. en smule æggehvide
- 1 tsk. dijonsennep
- 2 spsk. citronsaft
- 3 fed hvidløg, knuste
- ½ tsk. salt
- ½ dl olivenolie
- 1-1½ smagsneutral olie
Opskrift - sådan laver du kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli
Polentafritter
-
Hæld majsgryn og salt i kogende vand under omrøring.
-
Kog i ca. 15 minutter, til grøden er cremet.
-
Rør revet parmesan i, og smag til med salt og peber.
-
Hæld polentaen i et fad smurt med olie, og lad den stivne på køl i mindst 2 timer, gerne natten over.
Kyllingelår og bagte tomater
-
Tænd ovnen på 200°.
-
Krydr kyllingelårene med salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad.
-
Fordel tomaterne ved siden af, og steg kød og tomater i ovnen i ca. 35 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt.
Polentafritter, fortsat
-
Skær den stivnede polenta ud i fritter, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
-
Dryp olie over, og krydr med salt.
-
Bag fritterne i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
-
Drys med friskrevet parmesan og timian.
Aïoli
-
Pisk æggeblomme, sennep, citronsaft, hvidløg og salt sammen (ønsker du en mere let og luftig aïoli, kan du tilføje lidt æggehvide).
-
Tilsæt langsomt olien i en tynd stråle, mens du pisker med elpisker.
-
Tilsæt langsomt den smagsneutrale olie, mens du pisker, indtil du opnår den ønskede konsistens.
-
Smag til.
TIP: Hvis der er aïoli tilovers, kan du servere den til fredagens måltid.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Spaghetti med linse-bolognese – få opskriften her
Tirsdag: Sprødstegt kulmule med polenta og spinat – få opskriften her
Torsdag: Omvendt toast med pesto og vesterhavsost – få opskriften her
Fredag: Pestofyldt mørbrad med knuste kartofler – få opskriften her