kyllingelår
Aftensmad

Kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli

af Emma Martiny 6. april 2017
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Afkølet polenta kan skæres ud og steges som pomfritter. Fritterne er lette at lave, og så smager de helt fantastisk – særligt når de dyppes i aïoli. Her får du opskriften på kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli

Kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli 

Tid: 20 minutter. Ovntid: 35 minutter. Hviletid: Mindst 2 timer  Antal personer: 4    DET SKAL DU BRUGE 4 hele kyllingelår (med overlår) salt og friskkværnet peber 500 g cherrytomater  friskrevet parmesan til servering timiankviste til servering  
  POLENTAFRITTER 250 g majsgryn til polenta, f.eks. fra Urtekram (eller polenta fra dagen før) 1¼ l vand 1 knsp. salt 1 dl friskrevet parmesan friskkværnet peber olivenolie   AÏOLI 1 æggeblomme evt. en smule æggehvide 1 tsk. dijonsennep 2 spsk. citronsaft 3 fed hvidløg, knuste ½ tsk. salt ½ dl olivenolie 1-1½ smagsneutral olie   PRØV OGSÅ: Sesamstegt kyllingelår med grillet grøntsagssalat  

Opskrift - sådan laver du kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli 

  1. POLENTAFRITTER: Hæld majsgryn og salt i kogende vand under omrøring. Kog i ca. 15 minutter, til grøden er cremet. Rør revet parmesan i, og smag til med salt og peber. Hæld polentaen i et fad smurt med olie, og lad den stivne på køl i mindst 2 timer, gerne natten over.    2. Tænd ovnen på 200°. Krydr kyllingelårene med salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad. Fordel tomaterne ved siden af, og steg kød og tomater i ovnen i ca. 35 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt.    3. POLENTAFRITTER, FORTSAT: Skær den stivnede polenta ud i fritter, og læg dem på en  bageplade med bagepapir. Dryp olie over, og krydr med salt. Bag fritterne i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Drys med friskrevet parmesan og timian.    4. AÏOLI: Pisk æggeblomme, sennep, citronsaft, hvidløg og salt sammen (ønsker du en mere let og luftig aïoli, kan du tilføje lidt æggehvide). Tilsæt langsomt olien i en tynd stråle, mens du pisker med elpisker. Tilsæt langsomt den smagsneutrale olie, mens du pisker, indtil du opnår den ønskede konsistens. Smag til.   TIP: Hvis der er aïoli tilovers, kan du servere den til fredagens måltid.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Spaghetti med linse-bolognese – få opskriften her

Tirsdag: Sprødstegt kulmule med polenta og spinat – få opskriften her

Torsdag: Omvendt toast med pesto og vesterhavsost – få opskriften her

Fredag: Pestofyldt mørbrad med knuste kartofler – få opskriften her