Aftensmad

Kyllingelår med ovnbagt blomkål og stegte kartofler

af Camilla Zarah Lawes 21. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er hverdagsretter på nye måder. Her får du opskriften på kyllingelår med ovnbagt blomkål og stegte kartofler
4 personer

INGREDIENSER

  • 12-16 kyllingeunderlår
  • 1 æg
  • 1 dl pankorasp (el.a. rasp)
  • salt og friskkværnet peber

OVNBAGT BLOMKÅL

  • 1 blomkål
  • 1 l kyllingebouillon
  • 3 dl hvidvin
  • 2 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt olivenolie

STEGTE KARTOFLER

  • 700 g små kartofler
  • olie
  • tørret timian
  • salt og friskkværnet peber

DIP

  • 3 dl fromage frais
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 stilke frisk mynte
  • 4 stilke frisk koriander

Opskrift - sådan laver du kyllingelår med ovnbagt blomkål og stegte kartofler

 

1. Ovnbagt blomkål: Skyl og rens blomkålen. Bland bouillon, hvidvin, chiliflager, fennikelfrø, salt, peber og lidt olie i en stor gryde. Placér blomkålen i gryden. Skru ned for varmen, og læg låg på gryden. Lad blomkålen dampe i 20 minutter. Stil blomkålen i et ovnfast fad. Hæld lidt af væden over, og bag blomkålen i en 200° varm ovn i 10 minutter. Hæld mere væde over, og bag videre, til blomkålen er gylden.

 

2. Vend kyllingelårene i sammenpisket æg. Bland rasp med salt og peber, og vend kyllingelårene i blandingen. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen ved 200° i 20 minutter.

 

3. Stegte kartofler: Skrub kartoflerne. Læg dem i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og drys med timian, salt og peber. Steg kartoflerne i ovnen ved 200° i 25 minutter, til de er møre.

 

4. Dip: Rør fromage frais sammen med salt og peber. Tilsæt plukket mynte og koriander, og rør godt.