

Kyllingelår med ovnbagt blomkål og stegte kartofler
INGREDIENSER
- 12-16 kyllingeunderlår
- 1 æg
- 1 dl pankorasp (el.a. rasp)
- salt og friskkværnet peber
OVNBAGT BLOMKÅL
- 1 blomkål
- 1 l kyllingebouillon
- 3 dl hvidvin
- 2 tsk. tørrede chiliflager
- 1 spsk. fennikelfrø
- salt og friskkværnet peber
- lidt olivenolie
STEGTE KARTOFLER
- 700 g små kartofler
- olie
- tørret timian
- salt og friskkværnet peber
DIP
- 3 dl fromage frais
- salt og friskkværnet peber
- 4 stilke frisk mynte
- 4 stilke frisk koriander
Opskrift - sådan laver du kyllingelår med ovnbagt blomkål og stegte kartofler
1. Ovnbagt blomkål: Skyl og rens blomkålen. Bland bouillon, hvidvin, chiliflager, fennikelfrø, salt, peber og lidt olie i en stor gryde. Placér blomkålen i gryden. Skru ned for varmen, og læg låg på gryden. Lad blomkålen dampe i 20 minutter. Stil blomkålen i et ovnfast fad. Hæld lidt af væden over, og bag blomkålen i en 200° varm ovn i 10 minutter. Hæld mere væde over, og bag videre, til blomkålen er gylden.
2. Vend kyllingelårene i sammenpisket æg. Bland rasp med salt og peber, og vend kyllingelårene i blandingen. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen ved 200° i 20 minutter.
3. Stegte kartofler: Skrub kartoflerne. Læg dem i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og drys med timian, salt og peber. Steg kartoflerne i ovnen ved 200° i 25 minutter, til de er møre.
4. Dip: Rør fromage frais sammen med salt og peber. Tilsæt plukket mynte og koriander, og rør godt.
