kyllingekebab
Aftensmad

Kyllingekebab med rå grøntsager og fladbrød

af Marie Melchior 17. februar 2022
Foto: Line Falck
Den søde og lidt hotte glaze giver kødet en næsten karamelliseret overflade. Her får du opskriften på kyllingekebab med rå grøntsager og fladbrød
30 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g kyllingeinderfilet
  • 4 fladbrød

MARINADE

  • 50 g brun farin
  • 1 spsk. mirin (japansk madvin)
  • 3 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. riseddike
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 spsk. tørrede chiliflager

TILBEHØR

  • 1 fennikel
  • 2 røde snackpeberfrugter
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 romainesalat
  • 1 bundt mynte
  • 1 citron
  • små træspyd

1. MARINADE: Bring farin, mirin, sojasauce, riseddike, sesamfrø og chiliflager i kog i en gryde. Tag gryden af varmen. Læg kyllingekødet i en skål; hæld ¼ af marinaden over kødet, og vend rundt, så marinaden fordeler sig. Kog resten af marinaden ind til en tyk glaze. Det tager 5-6 minutter. Lad kyllingekødet marinere i mindst 30 minutter.

 

2. TILBEHØR: Rens og snit fennikel og peberfrugter i tynde skiver. Rens forårsløg, og skær dem i skiver på skrå. Skyl og hak salaten. Skyl mynte, og nip bladene fra stilkene. Skær citronen i både.

 

3. Steg kyllingekødet på en pande i 3-4 minutter på hver side. Hæld den tykke glaze over det stegte kød, og sæt kyllingefileterne på spyd. Lun fladbrødene efter anvisningen på pakken. Anret fladbrød med grøntsager og kyllingekebab. Pynt med mynteblade og citronbåde, og servér.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pasta med kødboller, butternutsquash og valnøddepesto - Få opskriften her

Tirsdag: Butternutsquash-suppe med stegte kikærter - Få opskriften her

Onsdag: Varmrøget laks med bulgursalat og grapefrugt - Få opskriften her

Fredag: Thai-bøf-nudelsalat med jordnødder - Få opskriften her