Aftensmad

Kyllingegryde med græskar og varme krydderier

af Camilla Zarah Lawes 4. april 2022
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er hverdagsretter på nye måder. Her får du opskriften på kyllingegryde med græskar og varme krydderier
4 personer

INGREDIENSER

  • 600 g kyllingeinderfilet
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 butternutsquash
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1½ dl hønsebouillon
  • 200 g friske grønne bønner

KRYDDERPASTA

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 50 g frisk ingefær
  • 1 frisk rød chili
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander

TILBEHØR

  • ris
  • karry

Det er nemt at sætte ekstra smag på din gryderet med krydderier som ingefær, chili, spidskommen og koriander.

1. Tilbehør: Kog risene efter anvisning på pakken.

 

2. Krydderpasta: Pil løg og hvidløg. Skræl ingefær, og rens chilien. Kom løg, hvidløg, ingefær, chili, tomatpuré, spidskommen og koriander i en minihakker, og blend det til en ensartet pasta.

 

3. Skær kyllingekødet i grove tern. Varm olie op i en stor gryde. Steg krydderpastaen i 2 minutter, og tilsæt kødet. Krydr med salt og peber, og steg kødet godt på alle sider. Skræl butternutsquashen, og skær den i grove tern. Læg dem i gryden sammen med kødet. Hæld kokosmælk og bouillon ved, og lad det koge i 6 minutter ved middel varme. Skyl og nip bønnerne. Vend bønnerne i retten, og lad dem koge med i 3-5 minutter. Servér kyllingegryden med de kogte ris drysset med karry.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Bøf med krydrede linser, tomatsalat og yoghurtdip – Få opskriften her

Kyllingelår med ovnbagt blomkål og stegte kartofler – Få opskriften her

Panerede koteletter og stærk tomatsauce med kikærter og squash – Få opskriften her

Kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch – Få opskriften her