Aftensmad

Kyllingegryde med græskar og varme krydderier

af Camilla Zarah Lawes 5. januar 2015
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er hverdagsretter på nye måder. Her får du opskriften på kyllingegryde med græskar og varme krydderier

Kyllingegryde med græskar og varme krydderier til 4 personer

Det er nemt at sætte ekstra smag på din gryderet med krydderier som ingefær, chili, spidskommen og koriander.

INGREDIENSER 600 g kyllingeinderfilet 1 spsk. solsikkeolie til stegning salt og friskkværnet peber 1 butternutsquash 1 dåse kokosmælk 1½ dl hønsebouillon 200 g friske grønne bønner   KRYDDERPASTA 1 løg 3 fed hvidløg 50 g frisk ingefær 1 frisk rød chili 1 lille dåse tomatpuré 1 tsk. spidskommen 1 tsk. stødt koriander   TILBEHØR ris karry  

Opskrift - sådan laver du kyllingegryde med græskar og varme krydderier

  1. Tilbehør: Kog risene efter anvisning på pakken.   2. Krydderpasta: Pil løg og hvidløg. Skræl ingefær, og rens chilien. Kom løg, hvidløg, ingefær, chili, tomatpuré, spidskommen og koriander i en minihakker, og blend det til en ensartet pasta.   3. Skær kyllingekødet i grove tern. Varm olie op i en stor gryde. Steg krydderpastaen i 2 minutter, og tilsæt kødet. Krydr med salt og peber, og steg kødet godt på alle sider. Skræl butternutsquashen, og skær den i grove tern. Læg dem i gryden sammen med kødet. Hæld kokosmælk og bouillon ved, og lad det koge i 6 minutter ved middel varme. Skyl og nip bønnerne. Vend bønnerne i retten, og lad dem koge med i 3-5 minutter. Servér kyllingegryden med de kogte ris drysset med karry.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Bøf med krydrede linser, tomatsalat og yoghurtdip – Få opskriften her

Kyllingelår med ovnbagt blomkål og stegte kartofler – Få opskriften her

Panerede koteletter og stærk tomatsauce med kikærter og squash – Få opskriften her

Kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch – Få opskriften her