kyllingefrikadeller
Aftensmad

Kyllingefrikadeller med spinat og tomatsauce

af Marie Melchior 2. marts 2022
Foto: Line Falck
Spinaten giver de lette kyllingefrikadeller en flot grøn farve. Her får du opskriften kyllingefrikadeller med spinat og tomatsauce
4 personer
Tid i alt 25 min

KYLLINGEFRIKADELLER

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 200 g frisk babyspinat
  • 1 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

TOMATSAUCE

  • 1 l tomatsauce (fra glas eller flaske)
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • salt og friskværnet peber

TILBEHØR

  • 400 g pasta

1. Kyllingefrikadeller: Skær kyllingefilet i mindre stykker, og læg dem i en blender. Skyl og tør spinaten, og blend halvdelen af spinaten sammen med kyllingekødet, æg, salt og peber til en jævn fars. Form farsen til små frikadeller, og steg dem i olie på en pande i ca. 4 minutter ved middel varme, til de er netop gennemstegte.

 

2. Tilbehør: Kog pasta efter anvisningen på pakken.

 

3. Tomatsauce: Varm tomatsauce, oregano og balsamico op i en gryde, og smag til med salt og peber.

 

4. Servering: Anret den friske, afdryppede pasta med kyllingefrikadeller, tomatsauce og resten af spinatbladene.

Prøv også den lækre opskrift på græskarsuppe med perlespelt til en kold dag eller opskriften på koteletter med kartofler og spinatsalat til en solskinsdag.

Få indkøbslisten til hele ugen her