
Kyllingebryst med persillesauce og lynstegte rodfrugter
19. januar 2017Kyllingebryst med persillesauce og lynstegte rodfrugter
Tid: 25 minutter. Kogetid: 10 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
4 kyllingebrystfileter a ca. 180 g, gerne med skind
1 spsk. smør til stegning
salt og friskkværnet peber
3 dl bouillon
LYNSTEGTE RODFRUGTER
3 gulerødder
2 persillerødder
¼ knoldselleri
2 spsk. olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
1 kg kartofler
PERSILLESAUCE
1 stort bundt persille
stegeskyen fra kyllingen
1 dl mælk
2 tsk. majsstivelse,
f.eks. Maizena
½ dl vand
salt og friskkværnet peber
PRØV OGSÅ: Stegt kyllingebryst på krydret ris
Opskrift - sådan laver du kyllingebryst med persillesauce og lynstegte rodfrugter
1. Brun kyllingefileterne på begge sider i smør i en gryde. Krydr med salt og peber, og hæld bouillon ved. Lad kyllingefileterne simre under låg ved lav varme i ca. 10 minutter.
2. LYNSTEGTE RODFRUGTER: Skræl gulerødder, persillerødder og knoldselleri, og skær dem i tynde stave. Steg rodfrugterne i olie i en wok, til de er lysebrune og har lidt bid. Krydr med salt og peber.
3. TILBEHØR: Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
4. PERSILLESAUCE: Skyl og pluk persillen, og hak den groft. Hæld stegeskyen fra kyllingen i en blender. Tilsæt persille og mælk, og blend, til saucen er ensartet. Kog saucen op i en kasserolle. Rør majsstivelse og vand sammen, og rør jævningen i saucen. Smag til med salt og peber.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Fiskeboller i karry med porrer og æblesalat – få opskriften her
Tirsdag: Forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce – få opskriften her
Onsdag: Grøntsagssuppe med perlebyg – få opskriften her
Fredag: Mørbradgryde med gulerodssalat og ovnstegt røsti – få opskriften her