kyllingebryst
Aftensmad

Kyllingebryst med persillesauce og lynstegte rodfrugter

af Christine Bille Nielsen 19. januar 2017
Foto: Line Falck
Spar ikke på persillen! Saucen får en fantastisk grøn farve, når du bruger et helt bundt. Her får du opskriften på kyllingebryst med persillesauce og lynstegte rodfrugter

Kyllingebryst med persillesauce og lynstegte rodfrugter 

Tid: 25 minutter. Kogetid: 10 minutter

Antal personer: 4

 

DET SKAL DU BRUGE

4 kyllingebrystfileter a ca. 180 g, gerne med skind

1 spsk. smør til stegning

salt og friskkværnet peber

3 dl bouillon

 

 

LYNSTEGTE RODFRUGTER

3 gulerødder

2 persillerødder

¼ knoldselleri

2 spsk. olivenolie til stegning

salt og friskkværnet peber

 

TILBEHØR

1 kg kartofler

 

PERSILLESAUCE

1 stort bundt persille

stegeskyen fra kyllingen

1 dl mælk

2 tsk. majsstivelse,

f.eks. Maizena

½ dl vand

salt og friskkværnet peber

 

PRØV OGSÅ: Stegt kyllingebryst på krydret ris

 

Opskrift - sådan laver du kyllingebryst med persillesauce og lynstegte rodfrugter 

 

1. Brun kyllingefileterne på begge sider i smør i en gryde. Krydr med salt og peber, og hæld bouillon ved. Lad kyllingefileterne simre under låg ved lav varme i ca. 10 minutter.

 

2. LYNSTEGTE RODFRUGTER: Skræl gulerødder, persillerødder og knoldselleri, og skær dem i tynde stave. Steg rodfrugterne i olie i en wok, til de er lysebrune og har lidt bid. Krydr med salt og peber.

 

3. TILBEHØR: Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.

 

4. PERSILLESAUCE: Skyl og pluk persillen, og hak den groft. Hæld stegeskyen fra kyllingen i en blender. Tilsæt persille og mælk, og blend, til saucen er ensartet. Kog saucen op i en kasserolle. Rør majsstivelse og vand sammen, og rør jævningen i saucen. Smag til med salt og peber.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Fiskeboller i karry med porrer og æblesalat – få opskriften her

Tirsdag: Forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce – få opskriften her

Onsdag: Grøntsagssuppe med perlebyg – få opskriften her

Fredag: Mørbradgryde med gulerodssalat og ovnstegt røsti – få opskriften her