kyllingebryst
Aftensmad

Kyllingebryst med peberfrugtsauce og tomatsalat

af Camilla Zarah Lawes 1. oktober 2015
Foto: Columbus Leth
Brug den krydrede peberfrugtsauce som dip til kartoflerne. Hvis der er noget i overskud, kan du bruge den i sandwicher til madpakken. Få opskriften på kyllingebryst med peberfrugtsauce og tomatsalat

Kyllingebryst med peberfrugtsauce og tomatsalat 

 

Tid: 35 minutter. 

 

DET SKAL DU BRUGE TIL KYLLINGEBRYST

4 kyllingebrystfileter

1 spsk. solsikkeolie til stegning

 

TOMATSALAT

500 g daddeltomater

1 rødløg

1 bundt basilikum

4 spsk. olivenolie

salt og friskkværnet peber

 

SALTE KARTOFLER

700 g små kartofler

1 usprøjtet citron

flagesalt

 

PEBERFRUGTSAUCE

1 rød peberfrugt

½ frisk rød chili

2 fed hvidløg

1 dl hvidvinseddike

¼ olivenolie

evt. ½ dl vand

1 tsk. paprika

salt og friskkværnet peber

 

Opskrift - sådan laver du kyllingebryst med peberfrugtsauce og tomatsalat 

 

1. Kyllingebryst: Pensl kyllingefileterne med olie, og steg dem på en (grill)pande i ca. 7 minutter på hver side.

 

2. Tomatsalat: Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Pluk basilikumbladene, og vend dem sammen med tomater, løg og olie. Krydr med salt og peber.

 

3. Salte kartofler: Skrub kartoflerne, og læg dem i en gryde med letsaltet vand tilsat skiver af citron. Kog kartoflerne under låg i ca. 25 minutter. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne trække under låg i gryden. Drys kartoflerne med flagesalt inden servering.

 

4. Peberfrugtsauce: Rens peberfrugten, og skær den i grove stykker. Blend den i en foodprocessor. Rens og snit chilien. Pil hvidløg. Blend chili og hvidløg sammen med peberfrugterne. Hæld eddike og olie ved, og blend, til saucen er let tyk. Justér evt. med lidt vand. Smag til med paprika, salt og peber.

 

5. Servér de stegte kyllingefileter med salte kartofler, tomatsalat og peberfrugtsauce.

 

Få indkøbslisten til hele ugens madplan her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tortillapandekager med krydret oksekød og guacamole – Få opskriften her

Onsdag: Æggekage med edamamebønner, skinke og kartofler – Få opskriften her

Torsdag: Tunbøf med stegte majskolber og avocadosalat – Få opskriften her

Fredag: Kalvecuvette med ristede bønner, stegte kartofler og basilikumcreme – Få opskriften her