

Kyllingebryst med peberfrugtsauce og tomatsalat
KYLLINGEBRYST
- 4 kyllingebrystfileter
- 1 spsk. solsikkeolie til stegning
TOMATSALAT
- 500 g daddeltomater
- 1 rødløg
- 1 bundt basilikum
- 4 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
SALTE KARTOFLER
- 700 g små kartofler
- 1 usprøjtet citron
- flagesalt
PEBERFRUGTSAUCE
- 1 rød peberfrugt
- ½ frisk rød chili
- 2 fed hvidløg
- 1 dl hvidvinseddike
- ¼ olivenolie
- evt. ½ dl vand
- 1 tsk. paprika
- salt og friskkværnet peber
1. Kyllingebryst: Pensl kyllingefileterne med olie, og steg dem på en (grill)pande i ca. 7 minutter på hver side.
2. Tomatsalat: Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Pluk basilikumbladene, og vend dem sammen med tomater, løg og olie. Krydr med salt og peber.
3. Salte kartofler: Skrub kartoflerne, og læg dem i en gryde med letsaltet vand tilsat skiver af citron. Kog kartoflerne under låg i ca. 25 minutter. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne trække under låg i gryden. Drys kartoflerne med flagesalt inden servering.
4. Peberfrugtsauce: Rens peberfrugten, og skær den i grove stykker. Blend den i en foodprocessor. Rens og snit chilien. Pil hvidløg. Blend chili og hvidløg sammen med peberfrugterne. Hæld eddike og olie ved, og blend, til saucen er let tyk. Justér evt. med lidt vand. Smag til med paprika, salt og peber.
5. Servér de stegte kyllingefileter med salte kartofler, tomatsalat og peberfrugtsauce.
Få indkøbslisten til hele ugens madplan her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Tortillapandekager med krydret oksekød og guacamole – Få opskriften her
Onsdag: Æggekage med edamamebønner, skinke og kartofler – Få opskriften her
Torsdag: Tunbøf med stegte majskolber og avocadosalat – Få opskriften her
Fredag: Kalvecuvette med ristede bønner, stegte kartofler og basilikumcreme – Få opskriften