
Selvudvikling
Kyllinge-hakkebøf med speltsalat til 4 personer
INGREDIENSER
SALAT
2 dl perlespelt eller perlebyg 4½ dl vand + salt 1½ dl soltørrede tranebær, udblødte 2 appelsiner i små terninger 3 håndfulde nippet frisk grønkål DRESSING saft af 1 appelsin 1-2 spsk. oliven- eller rapsolie 1 tsk. dijonsennep salt og kværnet peber ENDVIDERE 450 g hakket kyllingekød 2 spsk. friskhakket basilikum (eller persille) 1 fed hvidløg, presset Opskrift - sådan laver du Kyllinge-hakkebøf med speltsalat 1. Skyl perlespelten i koldt vand. Kog den i nyt, saltet vand i ca. 18 minutter. Lad den stå i 5-10 minutter. Dræn evt. over skydende vand fra i en si. Brus over med koldt vand. 2. Hæld vand over tranebærrene, så de blødes lidt op. Hæld det fra igen. Pil appelsinerne, og skær dem i små terninger – saml saften op. Nip, skyl og hak grønkålen ret fint. Pisk dressingen sammen, og smag den til. Bland perler, tranebær, appelsin og grønkål med dressingen, og smag til med salt og peber. 3. Ælt kødet med hakket basilikum, hvidløg, lidt salt og peber, og form 4 flade bøffer. Steg dem i lidt olie i ca. 4 minutter på hver side. Spis dem varme med salaten til. PRØV OGSÅ: Lynstegt kylling med rødbede-mynte-salat