Kyllingekødet er magert og må ikke steges for hårdt. Kog en portion perlespelt (eller brug en rest) og bland i en frisk, men mættende salat. Salaten passer også godt til en almindelig hakkebøf eller krebinet
SALAT
2 dl perlespelt eller perlebyg
4½ dl vand + salt
1½ dl soltørrede tranebær, udblødte
2 appelsiner i små terninger
3 håndfulde nippet frisk grønkål
DRESSING
saft af 1 appelsin
1-2 spsk. oliven- eller rapsolie
1 tsk. dijonsennep
salt og kværnet peber
Kyllinge-hakkebøffer
450 g hakket kyllingekød
2 spsk. friskhakket basilikum (eller persille)
1 fed hvidløg, presset
Opskrift - sådan laver du Kyllinge-hakkebøf med speltsalat
Skyl perlespelten i koldt vand. Kog den i nyt, saltet vand i ca. 18 minutter. Lad den stå i 5-10 minutter. Dræn evt. over skydende vand fra i en si. Brus over med koldt vand.
Hæld vand over tranebærrene, så de blødes lidt op. Hæld det fra igen. Pil appelsinerne, og skær dem i små terninger – saml saften op. Nip, skyl og hak grønkålen ret fint. Pisk dressingen sammen, og smag den til. Bland perler, tranebær, appelsin og grønkål med dressingen, og smag til med salt og peber.
Ælt kødet med hakket basilikum, hvidløg, lidt salt og peber, og form 4 flade bøffer. Steg dem i lidt olie i ca. 4 minutter på hver side. Spis dem varme med salaten til.