Hakkebøf af kyllingekød.
Aftensmad

Kyllinge-hakkebøf med speltsalat

af Susanne Palmqvist 17. august 2022
Foto: Anders Schønnemann
Kyllingekødet er magert og må ikke steges for hårdt. Kog en portion perlespelt (eller brug en rest) og bland i en frisk, men mættende salat. Salaten passer også godt til en almindelig hakkebøf eller krebinet

SALAT

  • 2 dl perlespelt eller perlebyg
  • 4½ dl vand + salt
  • 1½ dl soltørrede tranebær, udblødte
  • 2 appelsiner i små terninger
  • 3 håndfulde nippet frisk grønkål

DRESSING

  • saft af 1 appelsin
  • 1-2 spsk. oliven- eller rapsolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og kværnet peber

Kyllinge-hakkebøffer

  • 450 g hakket kyllingekød
  • 2 spsk. friskhakket basilikum (eller persille)
  • 1 fed hvidløg, presset

Opskrift - sådan laver du Kyllinge-hakkebøf med speltsalat

  1. Skyl perlespelten i koldt vand. Kog den i nyt, saltet vand i ca. 18 minutter. Lad den stå i 5-10 minutter. Dræn evt. over skydende vand fra i en si. Brus over med koldt vand.
  2. Hæld vand over tranebærrene, så de blødes lidt op. Hæld det fra igen. Pil appelsinerne, og skær dem i små terninger – saml saften op. Nip, skyl og hak grønkålen ret fint. Pisk dressingen sammen, og smag den til. Bland perler, tranebær, appelsin og grønkål med dressingen, og smag til med salt og peber.
  3. Ælt kødet med hakket basilikum, hvidløg, lidt salt og peber, og form 4 flade bøffer. Steg dem i lidt olie i ca. 4 minutter på hver side. Spis dem varme med salaten til.