
Hvis du køber en stor kylling, er der også nok til en lille frokostsalat med kold kylling i morgen.
1. Kylling: Tænd ovnen på 180°. Flæk kyllingen på langs, og læg den i et ovnfad. Prik skindet med en gaffel, dryp med olie, og krydr med cayennepeber, fennikelfrø, spidskommen og salt. Steg kyllingen i ovnen i ca. 50 minutter, eller til den er gennemstegt.
2. Bagte kartofler: Skrub kartoflerne, og halvér dem på langs. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl skærefladerne med olie, og krydr med fennikelfrø, salt og peber. Bag kartoflerne helt møre i ovnen i 35 minutter (sammen med kyllingen).
3. Fennikelsalat: Rens fenniklen, skær den i tynde skiver, og læg dem i en skål med iskoldt vand. Skyl og nip spinaten. Pil og skær løget i tynde skiver. Bland fennikelskiverne med spinat og løg. Rør olie med balsamico og honning, og krydr dressingen med salt og peber. Hæld den over salaten, og servér som tilbehør til kylling og kartofler. Pynt evt. med lidt frisk timian.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Laks med sesampanering og lun asiatisk spidskålssalat - Få opskriften her
Tirsdag: Bøf med chili, stegte bønner og ris med majs - Få opskriften her
Onsdag: Krydrede frikadeller og sommerlasagne med squash og ærter - Få opskriften her
Torsdag: Grillede koteletter med couscous og persillesalat - Få opskriften her