kylling
Aftensmad

Kylling stegt i ovn med fennikelsalat og bagte kartofler

21. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 34: Ugens fredagsopskrift er kylling stegt i ovn med fennikelsalat og bagte kartofler. Få opskriften her
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 fersk kylling
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. cayennepeber
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 1 spsk. spidskommen
  • salt
  • evt. frisk timian til pynt

BAGTE KARTOFLER

  • 4 bagekartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • salt og friskkværnet peber

FENNIKELSALAT

  • 1 fennikel
  • 200 g frisk babyspinat
  • 1 rødløg
  • ½ dl solsikkeolie
  • ¼ dl balsamicoeddike
  • 2 spsk. flydende honning
  • salt og friskkværnet peber

Hvis du køber en stor kylling, er der også nok til en lille frokostsalat med kold kylling i morgen.

1. Kylling: Tænd ovnen på 180°. Flæk kyllingen på langs, og læg den i et ovnfad. Prik skindet med en gaffel, dryp med olie, og krydr med cayennepeber, fennikelfrø, spidskommen og salt. Steg kyllingen i ovnen i ca. 50 minutter, eller til den er gennemstegt.

2. Bagte kartofler: Skrub kartoflerne, og halvér dem på langs. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl skærefladerne med olie, og krydr med fennikelfrø, salt og peber. Bag kartoflerne helt møre i ovnen i 35 minutter (sammen med kyllingen).

3. Fennikelsalat: Rens fenniklen, skær den i tynde skiver, og læg dem i en skål med iskoldt vand. Skyl og nip spinaten. Pil og skær løget i tynde skiver. Bland fennikelskiverne med spinat og løg. Rør olie med balsamico og honning, og krydr dressingen med salt og peber. Hæld den over salaten, og servér som tilbehør til kylling og kartofler. Pynt evt. med lidt frisk timian.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Læs også