

Aftensmad
Kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat
af Emma Martiny
19. juli 2018
Foto: Winnie Methmann
Intet slår et sommermåltid med søde jordbær og klassisk kylling, der kan nydes af alle generationer. Her får du opskriften på kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat
1 t og 0 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 35 min
DET SKAL DU BRUGE
- 1 kylling
- 800 g kartofler
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
JORDBÆR-FENNIKEL-SALAT
- 100 g frisk babyspinat
- 1 fennikel
- 125 g jordbær
MORMORDRESSING
- 1 dl piskefløde
- saften af ½ citron
- ½ spsk. honning
- salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
- 1 dl græskarkerner
Opskrift - sådan laver du kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat
1. Tænd ovnen på 180°. Tag kyllingen ud af køleskabet. Skrub kartoflerne, skær dem i kvarter, og fordel dem i et stort ovnfast fad eller en lille bradepande. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber. Smør kyllingen ind i en smule olie, og krydr den godt med salt og peber. Læg kyllingen oven på kartoflerne i fadet. Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time, til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne møre. 2. JORDBÆR-FENNIKEL-SALAT: Skyl og tør spinaten. Rens fennikel og jordbær, skær fenniklen i tynde skiver på tværs, og halvér jordbærrene. Bland det i en skål. 3. MORMORDRESSING: Rør alle ingredienser sammen, og dryp dressingen over salaten. 4. SERVERING: Rist græskarkerner på en tør pande, og drys dem over salaten. Servér med kylling og kartoffelbåde. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Sommersalat med laks og butterbean-dip – Få opskriften her
Tirsdag: Græsk spanakopita – Få opskriften her
Onsdag: Marinerede koteletter med ristet rødbedesalat– Få opskriften her
Torsdag: Squashpasta med ristede tomater og pocherede æg – Få opskriften her