Aftensmad

Kylling med citronmayo og parmasan

af Susanne Palmqvist 18. december 2012
Foto: Anders Schønnemann
Lav din mayo selv, det smager vidunderligt, eller smag en god færdig til. Bruger du æggehvider, bliver mayoen lidt lettere i konsistensen. Steg kogte lår sprøde med rasp på, eller steg strimler af kyllingebryst

(2 personer)2 kogte kyllingelår eller 1 råt kyllingebryst i strimler1 sammenpisket æg4 spsk. grov rasp (gerne pankorasp)1 nip st. spidskommenolie til stegningromainesalatblade, strimledeMAYO:1 bæger pasteuriserede æggeblommerELLER ½ bæger æggeblomme + ½ bæger æggehvide2-3 spsk. oliven- eller rapsolie1-2 spsk. citronsaft+ lidt af skallen½ fed hvidløg, presset2 gulerødder i fine strimler (100-150 g)1 stykke selleri i fine, tynde strimler (ca. 100 g)3 spsk. fintrevet frisk parmesanMayo: Lad æggeblommerne få stuetemperatur i en skål eller blender. Kom salt i, og pisk olien i, lidt ad gangen, til en stiv mayo. Pisk citron og hvidløg i, og smag til, så den er ret syrlig. Kom gulerødder og selleri i kogende vand, til de akkurat bliver bløde. Kom dem i koldt vand, og lad dem dryppe godt af. Vend dem i mayoen (måske skal du kun bruge ²⁄3, gem resten). Anret på strimlet salat, og drys med masser af parmesan.Vend kyllingen i æg, og bagefter i godt med krydret rasp. Tryk det godt fast. Vent 10 minutter, inden du steger dem gyldne i 3 cm olie på en pande. Læg et lunt lår eller gennemstegte kyllingestrimler på salaten.Prøv også: Kylling med whisky, druer og vanilje >>