Aftensmad

Kylling danoise med rabarberkompot

23. april 2012
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Skøn opskrift på frisk kylling danoise med rabarberkompot

Hovedret: Kylling danoise (Tid: 40 min.)

Ingredienser
8 kyllingeunderlår
2 spsk rapsolie
Salt
1 kg kartofler, gerne nye
1 bdt. persille
1 øko-citron
2 dl rabarberkompot
- se opskriften side 82

Flødedressing:
5 spsk citronsaft
5 spsk sukker
¼ l piskefløde
Kværnet peber

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader.

Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle, pensl dem med rapsolie og drys med salt. Sæt dem i ovnen og steg dem i 20 min.

Rens kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 10 min. Lad dem trække i gryden i 8 min.

Til dressingen piskes citronsaften med sukkeret, til det er opløst. Tilsæt piskefløden, pisk til en ensartet creme og smag til med peber og evt. mere citronsaft.

Vend kartoflerne med grofthakket persille og revet citronskræl og servér til de varme kyllingelår med rabarberkompot og flødedressing.

Rabarber til det hele - fra morgenmad til dessert


Rabarberkompot

Kompot med skyr
og knas


Rabarbermuffins


Kylling Danoise


Rabarbersorbet
på pandekage

Isabellas store bog
om køkkenhaven
























Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.

Læs også