Kylling danois
Aftensmad

Kylling danois

af Timm Vladimir 2. juli 2019
Foto: Columbus Leth
Dansk kylling med det hele – både hjemmelavet agurkesalat og rabarberkompot – det er godt. Ægte mormormad med lidt småjusteringer. Her får du opskriften på kylling danois
1 t og 10 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 håndfulde kruspersille
  • 800 g små kartofler
  • 8 stilke frisk rosmarin
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og peber

AGURKESALAT

  • 1 agurk
  • 3 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. finthakket frisk dild
  • 1 usprøjtet citron

RABARBERKOMPOT

  • 300 g rabarber
  • ½ dl vand
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. vaniljepulver

Opskrift - sådan laver kylling danois

  1. Tænd ovnen på 180°. Krydr kyllingen med salt og peber både indeni og udenpå. Skær citronen i kvarter, og fyld kyllingen med citron og skyllet persille. Skrub og halvér kartoflerne, læg dem i en bradepande, og vend dem med rosmarin, olie, salt og peber. Læg kyllingen oven på kartoflerne, og steg det i ovnen i 60-70 minutter. Lad kyllingen trække i 10 minutter, før du parterer den.   2. AGURKESALAT: Skyl agurken, flæk den, og skrab kernerne ud. Skær agurken i skiver, og vend dem med olie, salt, dild, citronsaft og citronskal. Lad agurkesalaten trække i 15 minutter.   3. RABARBERKOMPOT: Rens rabarber, og skær dem i stykker på 3-4 cm. Læg dem i en gryde sammen med vand, og lad det koge op. Lad rabarberne koge i 5 minutter under låg. Tilsæt sukker og vaniljepulver, og lad det koge i yderligere 5 minutter uden låg. Lad rabarberkompotten køle lidt af, før du serverer den med kylling, kartofler og agurkesalat.   TIP: Hvis du bruger nye danske kartofler, har du måske mere lyst til at servere dem nykogte frem for at bage dem i ovnen.   PRØV OGSÅ: Kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter  

Andre lækre opskrifter