lammeculotte
Aftensmad

Krydret lammeculotte med aubergine-dip og pitabrød

af Emma Martiny 27. juli 2017
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Den cremede dip med bagte auberginer krydret med tahin, citron, persille og chili er også kendt som baba ganoush og passer perfekt til lam. Her får du opskriften på krydret lammeculotte med aubergine-dip og pitabrød

Krydret lammeculotte med aubergine-dip og pitabrød 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 25 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 1 lammeculotte 1 spsk. stødt spidskommen salt og friskkværnet peber 1 spsk. smør og/eller olivenolie til stegning  
  AUBERGINE-DIP 2 auberginer saft af 1 citron 3 spsk. tahin 1 håndfuld persille ½-1 frisk rød chili salt og friskkværnet peber   
  TIL SERVERING ½ lilla spidskål 1 agurk 1 håndfuld mynte 4-8 pitabrød   PRØV OGSÅ: Lammeculotte med bønnesalat  

Opskrift - sådan laver du krydret lammeculotte med aubergine-dip og pitabrød 

  AUBERGINE-DIP: Tænd ovnen på 200°. Halvér auberginerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skindsiden opad. Brug en gaffel til at prikke huller i skindet, og bag auberginerne i ca. 30 minutter, til de er møre. Skrab alt kødet ud af de bagte auberginer, og kassér skindet. Mos auberginekødet med en gaffel sammen med citronsaft, tahin, finhakket persille og finthakket chili efter smag. Smag til med salt og peber, og lad dippen køle helt af i køleskabet inden servering.   Dup kødet tørt med køkkenrulle. Gnid det med spidskommen, salt og peber. Steg culotten i smør og/eller olie på en pande, ca. 7-10 minutter på hver side, eller til den har en kernetemperatur på ca. 65°. Lad culotten hvile i 10 minutter, og skær den i tynde skiver.   SERVERING: Snit spidskålen fint, og skær agurken i skiver på skrå. Hak myntebladene groft. Lun pitabrødene, og servér med baba ganoush og lammeculotte.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tacos med avocado og mango-bønne-salsa – Få opskriften her

Tirsdag: Kyllingelår og broccolisalat med druer – Få opskriften her

Onsdag: Omelet med gedeost, svampe og purløg – Få opskriften her

Torsdag: Lakselasagne med ricotta og spinat – Få opskriften her