Krydret lakseside med avocado-tomat-salsa
Tid: 20 minutter. Trækketid, laks: 30 minutter. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
800 g lakseside
MARINADE
1 lille løg
3 fed hvidløg
½ frisk grøn chili
3 spsk. olivenolie
saft af 1 limefrugt
saft af ½ appelsin
1 tsk. spidskommen
1 tsk. salt
friskkværnet peber
SALSA
250 g cherrytomater
2 avocadoer
saft af 1 limefrugt
2 spsk. olivenolie
1 håndfuld koriander
2 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
4 dl ris
1 limefrugt
PRØV OGSÅ:
En hel gravad lakseside med sennepsfrø og dild
Opskrift - sådan laver du krydret lakseside med avocado-tomat-salsa
1. MARINADE: Pil løg og hvidløg. Fjern kernerne fra chilien. Blend løg, hvidløg og chili med olivenolie, limesaft, appelsinsaft, spidskommen, salt og peber. Læg laksen i et ovnfast fad, og fordel marinaden over. Lad det trække i 30 minutter.
2. SALSA: Skær cherrytomater og avocadoer i små tern, og bland dem i en skål. Tilsæt limesaft, olivenolie, finthakket koriander og presset hvidløg, og rør rundt. Smag til med salt og peber, og stil salsaen på køl indtil servering.
3. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.
4. Tænd ovnen på 200°. Bag laksesiden i ca. 20 minutter, til kødet er saftigt og gennemstegt. Servér med salsa, ris og limefrugt skåret i både.
TIP: Marinaden er også perfekt til 4 laksebøffer.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Rugkernesalat med vaniljemarineret pære og blåskimmelost – Få opskriften her
Tirsdag: Souvlaki-wraps – Få opskriften her
Onsdag: Kartoffel-porre-suppe med baconknas – Få opskriften her
Torsdag: Risottofad med kylling og fennikel – Få opskriften her
