lakseside
Aftensmad

Krydret lakseside med avocado-tomat-salsa

af Emma Martiny 28. september 2017
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Giv laksen masser af skøn smag med en cubansk inspireret marinade med citrusfrugter og grøn chili. Her får du opskriften på krydret lakseside med avocado-tomat-salsa

Krydret lakseside med avocado-tomat-salsa 

Tid: 20 minutter. Trækketid, laks: 30 minutter. Ovntid: 20 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 800 g lakseside  
  MARINADE 1 lille løg 3 fed hvidløg ½ frisk grøn chili 3 spsk. olivenolie saft af 1 limefrugt saft af ½ appelsin 1 tsk. spidskommen  1 tsk. salt friskkværnet peber  
  SALSA 250 g cherrytomater 2 avocadoer saft af 1 limefrugt 2 spsk. olivenolie 1 håndfuld koriander 2 fed hvidløg salt og friskkværnet peber   TILBEHØR 4 dl ris 1 limefrugt   PRØV OGSÅ: En hel gravad lakseside med sennepsfrø og dild  

Opskrift - sådan laver du krydret lakseside med avocado-tomat-salsa 

  1. MARINADE: Pil løg og hvidløg. Fjern kernerne fra chilien. Blend løg, hvidløg og chili med olivenolie, limesaft, appelsinsaft, spidskommen, salt og peber. Læg laksen i et ovnfast fad, og fordel marinaden over. Lad det trække i 30 minutter.   2. SALSA: Skær cherrytomater og avocadoer i små tern, og bland dem i en skål. Tilsæt limesaft, olivenolie, finthakket koriander og presset hvidløg, og rør rundt. Smag til med salt og peber, og stil salsaen på køl indtil servering.   3. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.   4. Tænd ovnen på 200°. Bag laksesiden i ca. 20 minutter, til kødet er saftigt og gennemstegt. Servér med salsa, ris og limefrugt skåret i både.   TIP: Marinaden er også perfekt til 4 laksebøffer.   Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Rugkernesalat med vaniljemarineret pære og blåskimmelost – Få opskriften her

Tirsdag: Souvlaki-wraps – Få opskriften her

Onsdag: Kartoffel-porre-suppe med baconknas – Få opskriften her

Torsdag: Risottofad med kylling og fennikel – Få opskriften her