lakseside
Aftensmad

Krydret lakseside med avocado-tomat-salsa

af Emma Martiny 28. september 2017
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Giv laksen masser af skøn smag med en cubansk inspireret marinade med citrusfrugter og grøn chili. Her får du opskriften på krydret lakseside med avocado-tomat-salsa
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g lakseside
  • 1 lille løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ frisk grøn chili
  • 3 spsk. olivenolie
  • saft af 1 limefrugt
  • saft af ½ appelsin
  • 1 tsk. spidskommen 
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber

SALSA

  • 250 g cherrytomater
  • 2 avocadoer
  • saft af 1 limefrugt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld koriander
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 4 dl ris
  • 1 limefrugt

Opskrift - sådan laver du krydret lakseside med avocado-tomat-salsa 

 

1. MARINADE: Pil løg og hvidløg. Fjern kernerne fra chilien. Blend løg, hvidløg og chili med olivenolie, limesaft, appelsinsaft, spidskommen, salt og peber. Læg laksen i et ovnfast fad, og fordel marinaden over. Lad det trække i 30 minutter.

 

2. SALSA: Skær cherrytomater og avocadoer i små tern, og bland dem i en skål. Tilsæt limesaft, olivenolie, finthakket koriander og presset hvidløg, og rør rundt. Smag til med salt og peber, og stil salsaen på køl indtil servering.

 

3. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.

 

4. Tænd ovnen på 200°. Bag laksesiden i ca. 20 minutter, til kødet er saftigt og gennemstegt. Servér med salsa, ris og limefrugt skåret i både.

 

TIP: Marinaden er også perfekt til 4 laksebøffer.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Rugkernesalat med vaniljemarineret pære og blåskimmelost – Få opskriften her

Tirsdag: Souvlaki-wraps – Få opskriften her

Onsdag: Kartoffel-porre-suppe med baconknas – Få opskriften her

Torsdag: Risottofad med kylling og fennikel – Få opskriften her

Læs også