Aftensmad

Krydret laks med tabbouleh

af Marie Melchior 24. april 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 17: Ugens fredagsopskrift er krydret laks med tabbouleh. Få opskriften her

Krydret laks med tabbouleh til 4 personer

Fredagsfisk på den nemme måde med gode laksefileter.

Tid: 25 minutter. 

DET SKAL DU BRUGE 4 laksefileter a 150 g 1 spsk. sumak 2 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   TABBOULEH 100 g grov bulgur 1 bundt forårsløg 2 tomater 1 lille bundt mynte 1 bundt bredbladet persille saft fra 1 citron 4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du krydret laks med tabbouleh

  Tænd ovnen på 200°. Læg laksefileterne på en bageplade med bagepapir. Drys sumak på laksen, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg laksen i ovnen i ca. 12 minutter. Tabbouleh: Bring bulgur og vand i kog i en gryde. Skru ned for varmen, og lad bulguren simre i 15 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl med koldt vand. Hæld bulguren i en stor skål. Rens forårsløgene, og snit dem fint. Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Skyl og hak mynte og persille. Vend de hakkede urter i skålen. Smag til med citronsaft, olivenolie, salt og peber. Servér laksefileterne med tabbouleh som tilbehør.   TIP: Sumak er et syrligt krydderi, som samtidig giver en smuk rød farve. Køb det hos etniske grønthandlere eller på e-deli.dk. Kan evt. erstattes af citronsaft eller knust rosenpeber.   UGENS ANDRE OPSKRIFTER   Mandag: Pasta med pærer og valnøddepesto – Få opskriften her

Tirsdag: Bøf og råmarinerede grøntsager på grillet fladbrød – Få opskriften her

Onsdag: Spicy kødboller med rispilaf – Få opskriften her

Torsdag: Lam i citron og sennep stegt på kartofler – Få opskriften her