Krydret kylling og linsesalat med bagte rødbeder og feta til 4 personer
Du kan sagtens kombinere de mellemøstlige krydderier med nordiske ingredienser som rødbede og purløg.
INGREDIENSER
1 spsk. ras el hanout-krydderi
4 spsk. olivenolie
4 kyllingebrystfileter
LINSESALAT
500 g rødbeder
200 g grønne linser, f.eks. fra Puy
1 spsk. urtebouillonpasta (eller 1 bouillonterning)
1 bundt bredbladet persille
1 bundt purløg
1 rødløg
100 g feta
Opskrift - sådan laver du krydret kylling og linsesalat med bagte rødbeder og feta
1. Linsesalat: Tænd ovnen på 200°. Skyl rødbederne, læg dem i en bradepande, og bag dem i ovnen i ca. 1 time, til de er møre. Gnid skallen af dem, og skær dem i tern.
2. Rør ras el hanout-krydderi sammen med olivenolie. Vend kyllingefileterne i marinaden. Steg dem i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter, til de er gennemstegte.
3. Linsesalat, fortsat: Skyl linserne i koldt vand. Kog dem i vand tilsat bouillon i 15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og afkøl linserne under rindende koldt vand. Skyl og hak krydderurterne. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Bland alle ingredienserne til linsesalaten sammen i en skål. Smuldr feta udover. Servér linsesalaten som tilbehør til kyllingefileterne.
TIP
Ras el hanout er et blandingskrydderi, der stammer fra Nordafrika. Det indeholder bl.a. gurkemeje, kanel, chili og ingefær og kan købes hos etniske grønthandlere eller hos Mill & Mortar på
millmortar.com
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Musaka med hakket oksekød og aubergine - Få opskriften her
Marineret kalkunbryst med ovnbagte grøntsager - Få opskriften her
Havtaske med ovnbagt ratatouille - Få opskriften her
Rispilaf med gulerødder, mandler og rosiner - Få opskriften her