Aftensmad

Krydret kylling og linsesalat med bagte rødbeder og feta

29. september 2014
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er lækre retter fra det mellemøstlige køkken med smæk på smagen. Her får du opskriften på krydret kylling og linsesalat med bagte rødbeder og feta

Krydret kylling og linsesalat med bagte rødbeder og feta til 4 personer

Du kan sagtens kombinere de mellemøstlige krydderier med nordiske ingredienser som rødbede og purløg.  

INGREDIENSER

1 spsk. ras el hanout-krydderi 4 spsk. olivenolie 4 kyllingebrystfileter  

LINSESALAT

500 g rødbeder 200 g grønne linser, f.eks. fra Puy 1 spsk. urtebouillonpasta (eller 1 bouillonterning) 1 bundt bredbladet persille 1 bundt purløg 1 rødløg 100 g feta  

Opskrift - sådan laver du krydret kylling og linsesalat med bagte rødbeder og feta

  1. Linsesalat: Tænd ovnen på 200°. Skyl rødbederne, læg dem i en bradepande, og bag dem i ovnen i ca. 1 time, til de er møre. Gnid skallen af dem, og skær dem i tern.   2. Rør ras el hanout-krydderi sammen med olivenolie. Vend kyllingefileterne i marinaden. Steg dem i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter, til de er gennemstegte.   3. Linsesalat, fortsat: Skyl linserne i koldt vand. Kog dem i vand tilsat bouillon i 15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og afkøl linserne under rindende koldt vand. Skyl og hak krydderurterne. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Bland alle ingredienserne til linsesalaten sammen i en skål. Smuldr feta udover. Servér linsesalaten som tilbehør til kyllingefileterne.   TIP Ras el hanout er et blandingskrydderi, der stammer fra Nordafrika. Det indeholder bl.a. gurkemeje, kanel, chili og ingefær og kan købes hos etniske grønthandlere eller hos Mill & Mortar på  millmortar.com  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Musaka med hakket oksekød og aubergine - Få opskriften her

Marineret kalkunbryst med ovnbagte grøntsager - Få opskriften her

Havtaske med ovnbagt ratatouille - Få opskriften her

Rispilaf med gulerødder, mandler og rosiner - Få opskriften her