andebryst

Krydret andebryst, grønne linser med rødbeder og spinatsalat

24. november 2016
af Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft
Appelsinskal og spidskommen giver masser af lækker smag til andekødet. Her får du opskriften på krydret andebryst, grønne linser med rødbeder og spinatsalat

Krydret andebryst, grønne linser med rødbeder og spinatsalat 

Tid: 25 minutter. Ovntid: 45 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 2 andebryster 1 fed hvidløg 1 tsk. spidskommen 1 tsk. hele korianderfrø skal og saft af 1 usprøjtet appelsin salt og friskkværnet peber   LINSER MED BAGTE RØDBEDER 300 g rødbeder 200 g grønne linser 1 rødløg saft af 1 citron 4 spsk. olivenolie   SPINATSALAT 250 g frisk babyspinat 1 granatæble 3 spsk. valnøddeolie salt og friskkværnet peber   PRØV OGSÅ: Marineret andebryst med rødkålssalat  

Opskrift - sådan laver du krydret andebryst, grønne linser med rødbeder og spinatsalat 

  1. LINSER MED BAGTE RØDBEDER: Tænd ovnen på 200°. Skyl rødbederne, og bag dem i ovnen med skræl på i 40-45 minutter. Skyl linserne, og kog dem i 12 minutter i letsaltet vand. Pil og skær rødløg i både. Gnid skallen af de bagte rødbeder, og skær dem i mindre stykker. Bland rødbeder og rødløg sammen med linserne. Vend linsesalaten rundt med citronsaft og olivenolie.   2. Læg andebrysterne i en bradepande. Snit skindet med en skarp kniv. Pil og hak hvidløg helt fint. Knus spidskommen og korianderfrø i en morter. Skyl appelsinen, og riv skallen. Rør appelsinskal sammen med hvidløg og de knuste krydderier. Gnid andebrysterne ind i krydderiblandingen. Krydr med salt og peber. Pres appelsinsaft udover. Steg andebrysterne i den 200° varme ovn i 20-25 minutter. Skær kødet i skiver lige før servering.   3. SPINATSALAT: Skyl og tør spinaten. Skær granatæblet i kvarter, og pil kernerne ud. Fjern de bitre hvide hinder. Bland spinat og granatæblekerner i en skål. Vend salaten med valnøddeolie, salt og peber.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Jule-frikadeller med quinoa-bønne-salat - Få opskriften her

Tirsdag: Risotto med lilla gulerødder, spinat og ristede svampe - Få opskriften her

Onsdag: Stegt svinekam med sveske-abrikos-fyld og bagte kartofler - Få opskriften her

Torsdag: Laks med tomat, stjerneanis og bagte rodfrugter - Få opskriften her