

Krydrede vagtler med korender og tørrede abrikoser
23. oktober 2014Krydrede vagtler med korender og tørrede abrikoser til 4 personer
INGREDIENSER
4 vagtler (a ca. 190 g)
1 spsk. olivenolie til stegning
3 dl vand
¾ dl hvidvin
1 spsk. tamarindpasta
saft af 1-2 citroner
1 spsk. rørsukker
80 g tørrede abrikoser
25 g korender
1 tsk. friskhakket timian
salt og friskkværnet peber
KRYDDERRUB
½ tsk. tørrede chiliflager
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. fennikelfrø
½ tsk. salt
friskkværnet peber
RIS MED PINJEKERNER
250 g ris
25 g pinjekerner
Opskrift - sådan laver du krydrede vagtler med korender og tørrede abrikoser
1. Krydderrub: Stød chiliflager, spidskommen, fennikelfrø, salt og peber i en morter. Gnid blandingen godt ind i vagtlerne, og lad dem gerne stå natten over.
2. Skær vagtlerne over på midten langs brystben og ryg. Steg dem i en stor gryde med olivenolie i ca. 5 minutter, til de er gyldne. Tilsæt vand, hvidvin, tamarindpasta, citronsaft, rørsukker, hakkede abrikoser, korender, timian, salt og peber, og kog det hele sammen i ca. 5 minutter. Læg vagtlerne i et ovnfast fad, dæk med alufolie, og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter ved 200°. Vend dem undervejs. Varm saucen igennem, og smag den til. Anret vagtlerne på et serveringsfad, og hæld saucen over. Drys evt. med krydderurt.
3. Ris med pinjekerner: Kog risene efter anvisning på pakken. Rist pinjekernerne.
4. Servér vagtlerne med kogte ris drysset med ristede pinjekerner.
TIP: Tamarindpasta er en syrlig masse lavet på knuste tamarindfrugter. Du kan erstatte 1 spsk. med saften af 2 limefrugter.
Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af auberginedip med granatæbler, krydrede vagtler og sødmælksbudding med kokosmel og pistacienødder. Til forret og dessert anbefaler vi
Auberginedip med granatæbler – Få opskriften her
Krydrede vagtler med korender og tørrede abrikoser – Få opskriften her
Læs også
