Aftensmad

Krydrede vagtler med korender og tørrede abrikoser

23. oktober 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Vagtler er skøn efterårsspise der smager fantastisk. Men kan du ikke få fat i vagtler, kan du bruge kyllingelår i stedet. Få opskriften på lækre krydrede vagtler med korender og tørrede abrikoser

Krydrede vagtler med korender og tørrede abrikoser  til 4 personer

INGREDIENSER

4 vagtler (a ca. 190 g)

1 spsk. olivenolie til stegning

3 dl vand

¾ dl hvidvin

1 spsk. tamarindpasta

saft af 1-2 citroner

1 spsk. rørsukker

80 g tørrede abrikoser

25 g korender

1 tsk. friskhakket timian

salt og friskkværnet peber

 

KRYDDERRUB

½ tsk. tørrede chiliflager

½ tsk. stødt spidskommen

½ tsk. fennikelfrø

½ tsk. salt

friskkværnet peber

 

RIS MED PINJEKERNER

250 g ris

25 g pinjekerner

 

Opskrift - sådan laver du krydrede vagtler med korender og tørrede abrikoser 

 

1. Krydderrub: Stød chiliflager, spidskommen, fennikelfrø, salt og peber i en morter. Gnid blandingen godt ind i vagtlerne, og lad dem gerne stå natten over.

 

2. Skær vagtlerne over på midten langs brystben og ryg. Steg dem i en stor gryde med olivenolie i ca. 5 minutter, til de er gyldne. Tilsæt vand, hvidvin, tamarindpasta, citronsaft, rørsukker, hakkede abrikoser, korender, timian, salt og peber, og kog det hele sammen i ca. 5 minutter. Læg vagtlerne i et ovnfast fad, dæk med alufolie, og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter ved 200°. Vend dem undervejs. Varm saucen igennem, og smag den til. Anret vagtlerne på et serveringsfad, og hæld saucen over. Drys evt. med krydderurt.

 

3. Ris med pinjekerner: Kog risene efter anvisning på pakken. Rist pinjekernerne.

 

4. Servér vagtlerne med kogte ris drysset med ristede pinjekerner.

 

TIP: Tamarindpasta er en syrlig masse lavet på knuste tamarindfrugter. Du kan erstatte 1 spsk. med saften af 2 limefrugter.

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af auberginedip med granatæbler, krydrede vagtler og sødmælksbudding med kokosmel og pistacienødder. Til forret og dessert anbefaler vi

Auberginedip med granatæbler – Få opskriften her

Krydrede vagtler med korender og tørrede abrikoser – Få opskriften her