

Krydrede spareribs af kalv
14. juni 2011Spareribs af kalv på grillen
Tid: Ca. 30 min. + marineringstid.
Jeg kan godt lide de lidt grove kalveribben, men de kan være svære at få, så husk at bestille dem i god tid hos slagteren. Alternativt kan svineribben bruges, men de skal kun grille i ca. 15 min. i alt.
Server evt. salat, coleslaw eller kartoffelsalat til de lækre grillede kalveribben.
Ingredienser
Ca. 1½ kg kalveribben
Marinade
TIP!
2 fed hvidløg2 spsk flydende honning1½ dl soja2 spsk hoisinsauce3 spsk vineddike¾ dl risvin eller tør sherry2 tsk kinesisk 5 spice pulver(blandingskrydderi, der ofte anvendes i det kinesiske køkken og som består af stjerneanis, kanel, fennikel, koriander og sichuan peber)
Fremgangsmåde
Skær ribbenene ud, så der er et ben på hvert stykke.
Hak eller pres hvidløgene og bland med de øvrige ingredienser til marinaden i en stor skål.
Vend ribbenene i og lad dem stå koldt i ca. 4 timer.
Dup i køkkenrulle og grill dem ved mellemvarme i ca. 25 min.
Server med coleslaw eller kartoffelsalat til.
Vidste du, at krydderierne er gode for dig?
Læs her, hvordan du kan spice din sundhed op
Nedenfor finder du 10 lækre grillretter med alverdens slags kød, lækre grillspyd, alt det gode fra havet og grillede desserter. Velbekomme!
KALVERIBBEN, POUSSIN, ANDEBRYST OG LAM
Krydredekalveribben Poussin med skønmango-papajasalat Grillet andebrystmed nem pickles LammeburgereMØRBRAD- OG OKSESPYD
Mørbradspydmed nudler Oksespyd medblød peanutsauceHVID FISK, TIGERREJER, BLÆKSPRUTTE OG TUN
Fisk i bananblademed grøn kartoffelsalat Grillspyd medtigerrejer og ananas Blæksprutte-og tunspyd
LÆKRE DESSERTER
Grillede bananermed mangosauce Isdessert med grillet ananasog citrongræssauce
Læs også
