
Krydrede lammekødboller i tomatsauce
16. maj 2011Få en autentisk smag af Nordafrika til din tapas - med de krydrede lammekødboller kogt i tomatsauce.
Krydrede lammekødboller i tomatsauce
TID: CA. 35 MIN.
Ingredienser
Kan du ikke få fat i Ras el hanout krydderi, kan man krydre med ¼-½ tsk af følgende stødte krydderier: kardemomme, kanel, laurbær, chili, koriander, ingefær, spidskommen, muskatnød - eller blot et par af dem!
TIP
Ras el hanout er et marokkansk blandingskrydderi og købes f.eks. hos Specialkøbmanden, tlf. 33 15 12 88 - se også www.specialkoebmanden.dk
400 g hakket lammekød
2 æg
½ dl mælk
2 spsk mel
1 spsk Ras el hanout-krydderi
50 g rosiner
2 spsk sesam
Salt, peber
1 løg
3 fed hvidløg
Olie til stegning
2 tsk gurkemeje
1 dåse tomater
1½ dl bouillon
Pynt:
2 spsk sesam
Frisk mynte
Fremgangsmåde
Bland kødet med æg, mælk, mel, krydderier, rosiner og sesam. Rør godt, krydr med salt og peber og stil farsen på køl.
Pil og skær løg og hvidløg i små terninger. Svits begge dele i olie, hæld gurkemeje over og vend det rundt. Hæld tomater og bouillon på og lad det simre i 5 min.
Form farsen til små boller med en teske og kom dem ned i tomatsovsen.
Lad dem simre i ca. 5 min., og tag dem op efterhånden, som de er færdige.
Læg de færdige kødboller tilbage i gryden, og pynt retten med sesam og mynte ved servering.
Her får du alle 9 lækre opskrifter til en fantastisk tapas sammen med dine nærmeste:
Stegt squash og løg i olivenolie
Krydrede lammekødboller i tomatsovs
Rosé med frisk mynte og lime samt røde øl
Lad maden komme til sin ret med disse fine sager fra SØNDAGs webshop
Beige tallerken m. sommerfugle- PIP collection Trinidad leaves dug
- Södahl Citronskål - Hanne Bertelsen