Aftensmad

Krydrede kyllingelår og kartoffelsalat med spidskål

af Marie Melchior 8. juni 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 23: Ugens tirsdagsopskrift er krydrede kyllingelår og kartoffelsalat med spidskål. Få opskriften her
3 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 8 kyllingeunderlår
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. karry
  • 1 spsk. salt
  • friskkværnet peber

KARTOFFELSALAT MED SPIDSKÅL

  • 500 g små kartofler
  • 1 løg
  • olivenolie til stegning
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 50 g græskarkerner
  • 2 spsk. birkes
  • 3-4 kviste bredbladet persille
  • ½ bundt koriander
  • 1 lille bundt mynte
  • ½ spidskål
  • skal af 1 usprøjtet citron

Opskrift - sådan laver du krydrede kyllingelår og kartoffelsalat med spidskål

 

1. Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, og dryp med olie. Krydr med karry, salt og peber. Steg kyllinge-

lårene møre og gyldne i ovnen i 35-40 minutter.

 

2. Kartoffelsalat med spidskål: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Skær de kogte kartofler i halve. Pil løget, og hak det fint. Steg løget i olie på en pande i 2 minutter. Tilsæt kartofler, spidskommen og gurkemeje, vend det hele godt rundt, og steg i 5-6 minutter. Tilsæt græskarkerner og birkes. Hak krydderurterne, og snit spidskålen fint. Riv citronskallen fint. Vend det hele sammen med kartoflerne, og servér salaten til de stegte kyllingelår.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Fuldkornspizza med kartofler og parmaskinke - Få opskriften her

ONSDAG: Burger med gedeost, ærtepesto og råsyltede agurker - Få opskriften her

TORSDAG: Nudler med svinekød, grøntsager og gomadressing - Få opskriften her

FREDAG: Stegt rødspættefilet med hasselnødderelish og rissalat - Få opskriften her