kyllingelår
Aftensmad

Krydrede kyllingelår med tomatsalat og grillet brød

af Camilla Zarah Lawes 21. september 2015
Foto: Columbus Leth
Mynte og limefrugt kan bruges til meget andet end mojitos! Det giver en skøn og frisk smag, når du drysser det på kyllingelår. Få opskriften på krydrede kyllingelår med tomatsalat og grillet brød her

Krydrede kyllingelår med tomatsalat og grillet brød til 4 personer

Tid: 25 minutter.    DET SKAL DU BRUGE 12 kyllingeunderlår 3 spsk. paprika 1 spsk. knuste anisfrø salt og friskkværnet peber   TOMATSALAT 400 g daddeltomater 3 forårsløg 1 hjertesalat   LIMEDRESSING saft af 1 limefrugt 4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   GRILLET BRØD 4 skiver brød 2 spsk. olivenolie 2 stilke rosmarin salt   TIL SERVERING AF KYLLINGELÅR ½ bundt mynte 2 usprøjtede limefrugter  

Opskrift - sådan laver du krydrede kyllingelår med tomatsalat og grillet brød

  1. Kyllingelår: Fordel kyllingelårene på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med paprika, anis, salt og peber. Steg kyllingelårene i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter, til de er gennemstegte.   2. Tomatsalat: Skyl og halvér tomaterne. Rens forårsløg, og skær dem over på langs. Skyl hjertesalaten, og skær den i tynde både. Vend det hele sammen.   3. Limedressing: Rør limesaft sammen med olie, salt og peber. Vend dressingen i salaten.   4. Grillet brød: Halvér brødskiverne, pensl med olie, og drys med plukket rosmarin og salt. Bag brødene sprøde i ovnen i 7-9 minutter.   5. Servering: Hak mynte. Riv limeskallen. Drys mynte og limeskal på kyllingelårene. Skær limefrugterne i både, og servér til retten.    

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

Mandag: Gnocchi med chorizo, tomater og ricottacreme – Få opskriften her

Tirsdag: Tærte med squash og forårsløg – Få opskriften her

Onsdag: Andebryst med glasnudler og agurkesalat – Få opskriften her

Fredag: Tunbøf med sprød kartoffelsalat, tomater og oliven – Få opskriften her