krebinetter
Aftensmad

Krebinetter med stuvede grøntsager og kartofler

27. oktober 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
En lidt grovere og sprødere version af denne old-school livret. Her får du opskriften på krebinetter med stuvede grøntsager og kartofler

Krebinetter med stuvede grøntsager og kartofler til 4 personer

Tid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE 500 g hakket kalv og flæsk 1 æg 100 g pankorasp (f.eks. fra Blue Dragon) salt og friskkværnet peber smør til stegning   STUVEDE GRØNTSAGER 3 gulerødder ¾ blomkål 25 g smør 2 spsk. hvedemel 5 dl kogelage fra grøntsagerne   TILBEHØR 600 g kartofler lidt bredbladet persille   PRØV OGSÅ: Torske-krebinetter med lun bønnesalat  

Opskrift - sådan laver du krebinetter med stuvede grøntsager og kartofler 

  1. TILBEHØR: Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.   2. Form kødet til 4 bøffer. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Vend bøfferne i æg og derefter i rasp, og krydr med salt og peber. Steg krebinetterne i smør på en pande på begge sider, til de er sprøde og gennemstegte.   3. STUVEDE GRØNTSAGER: Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Skær blomkål i grove stykker. Kog gulerødder og blomkål netop møre i letsaltet vand. Gem kogelagen. Smelt smør i en stor gryde, og rør mel i. Saml det til en melkugle, og hæld 3-4 spsk. kogelage i. Pisk til en ensartet masse, tilsæt mere kogelage, og fortsæt, til du har en jævn og cremet sauce. Vend grøntsagerne i saucen, og servér med krebinetter, kogte kartofler og et drys hakket persille.   TIP: Pankorasp er mere flaget end almindelig rasp og giver ekstra sprødhed. Erstat evt. med en anden grov rasp.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Ovnstegt lammekølle med tørret frugt og couscoussalat - Få opskriften her

Tirsdag: Tomat-fennikel-suppe med skindstegt multe - Få opskriften her

Onsdag: Pitabrød med ristet lammekød og tomat-squash-salat - Få opskriften her

Fredag: Bøffer med bagte kartofler, sprød kålsalat og karrydressing - Få opskriften her