Aftensmad

Krebinetter med grøntsagsspaghetti og ostedip

af Susanne Palmqvist 22. marts 2022
Foto:Henrik Freek
Denne uges hverdagsopskrifter byder på skønne danske sommerretter. Her får du opskriften på krebinetter med grøntsagsspaghetti og ostedip
4 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 500 g hakket svinekød (evt. blandet svine- og kalvekød)
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 spsk. hakket merian
  • ca. 2 dl grov rasp
  • salt og friskkværnet peber
  • 15 g smør + 1 spsk. olie

GRØNTSAGSSPAGHETTI

  • 1-2 blokke kinesiske 
  • nudler (ca. 100 g)
  • 2 squash
  • 4 gulerødder
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

OSTEDIP

  • 100 g flødeost med purløg (f.eks. Philadelphia)
  • ca. 2 spsk. mælk

Krebinetter er rigtig retro-sommermad, men med grøntsagsspaghetti som trendy tilbehør.

1. Læg kødet i en skål. Tag lidt af den hakkede persille og merian fra til den kolde dip og pynt, og ælt resten af urterne ind i kødet. Form 4 store krebinetter. Vend dem i rasp blandet med salt og peber, og tryk det godt fast. Brun krebinetterne på begge sider i smør og olie på en pande; dæmp varmen, og steg dem 4-5 minutter på hver side.

 

2. Grøntsagsspaghetti: Hæld kogende vand over nudlerne, og lad dem stå 5-10 minutter. Hæld vandet fra. Skyl squashen, skræl gulerødderne, og skær herefter grøntsagerne i lange, spaghettitynde strimler (se tip). Vend nudler og grøntsagsstrimler med olie, citronsaft, salt og peber.

 

3. Ostedip: Rør flødeost sammen med mælk og lidt hakket persille og merian.

 

4. Anret krebinetter oven på grøntsspaghettien; drys med persille og merian, og servér den kolde ostedip til.

 

TIPS: Til at lave de fine grøntsagsstrimler kan du bruge en tyndskræller med takker eller et mandolinjern.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Røget sild med røræg og radiser - Få opskriften her

Mørbrad med bagte rabarber og chili - Få opskriften her

Tærte med nye grøntsager - Få opskriften her

Frisk tomatsuppe med gratinerede ostebrød - Få opskriften her