
Krabbeburger med hot mayo
20. august 2009Opskrift på krabbeburger med hot mayo
2 dåser krabbekød (a 170 g)
200 g lyssej, uden skind og ben
1 stilk bladselleri, finthakket
2 spsk. finthakket løg
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. salt
20 dråber tabasco
1 spsk. citronsaft
1 æg
2 spsk. cremefraiche 38 %
3 dl brødkrumme (ca. 3 store skiver toastbrød)
3-4 dl grov rasp
Smør og olie til stegning
Salt
Endvidere:
4 spsk. mayonnaise, gerne Hellmans
3-4 tsk. chipotlesauce (eller efter smag)
4 burgerboller
1 salathoved, plukket
2 avokadoer i skiver
1 rødløg i skiver
Chilisauce og ketchup til servering
Dræn vandet fra krabbekødet, og hak det sammen med lyssejen. Hak helst fiskekødet fint med en stor kniv, eller hak det groft i en foodprocessor. Rør fiskefarsen med selleri, løg, sennep, salt, tabasco, citron, æg, cremefraiche og brødkrumme.
Form massen til 4 bøffer, og vend dem forsigtigt i rasp. Steg dem på en varm pande i smør og olie. Skru ned for varmen, når de har sat sig en smule. De skal have ca. 10 minutter på hver side, eller til de er gyldne og gennemstegte. Krydr dem med salt, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Bland mayonnaise og chipotle.
Lun bollerne, flæk dem, og smør dem med chilimayonnaise. Anret dem med krabbebøffer, salat, avokado og rødløg. Servér straks.
Se også:
Opskrift på fisk med grøn salsa
Opskrift på laksekrebinet med fennikel og kold urtecreme