Aftensmad

Krabbeburger med hot mayo

af Louisa Lorang 20. august 2009
Foto: Anders Schønnemann
Denne opskrift er indbegrebet af de amerikanske sydstater, hvor både chili og krabber har en fremtrædende plads i kostpyramiden – og så kan den serveres for fiskespisende vegetarer!

Opskrift på krabbeburger med hot mayo

2 dåser krabbekød (a 170 g)200 g lyssej, uden skind og ben1 stilk bladselleri, finthakket2 spsk. finthakket løg1 tsk. dijonsennep1 tsk. salt20 dråber tabasco1 spsk. citronsaft1 æg2 spsk. cremefraiche 38 %3 dl brødkrumme (ca. 3 store skiver toastbrød)3-4 dl grov raspSmør og olie til stegningSalt

Endvidere:4 spsk. mayonnaise, gerne Hellmans3-4 tsk. chipotlesauce (eller efter smag)4 burgerboller1 salathoved, plukket2 avokadoer i skiver1 rødløg i skiverChilisauce og ketchup til servering

Dræn vandet fra krabbekødet, og hak det sammen med lyssejen. Hak helst fiskekødet fint med en stor kniv, eller hak det groft i en foodprocessor. Rør fiskefarsen med selleri, løg, sennep, salt, tabasco, citron, æg, cremefraiche og brødkrumme.

Form massen til 4 bøffer, og vend dem forsigtigt i rasp. Steg dem på en varm pande i smør og olie. Skru ned for varmen, når de har sat sig en smule. De skal have ca. 10 minutter på hver side, eller til de er gyldne og gennemstegte. Krydr dem med salt, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Bland mayonnaise og chipotle.

Lun bollerne, flæk dem, og smør dem med chilimayonnaise. Anret dem med krabbebøffer, salat, avokado og rødløg. Servér straks.

Se også:Opskrift på fisk med grøn salsa Opskrift på laksekrebinet med fennikel og kold urtecreme