Koteletter med rodfrugtsalat og gorgonzola
Aftensmad

Koteletter med rodfrugtsalat og gorgonzola

af Camilla Biesbjerg Markussen 13. februar 2020
foto: Columbus Leth
En klassisk kotelet er herlig hverdagsmad, som med fordel kan serveres sammen med en fyldig salat med blå ost. Her får du opskriften på koteletter med rodfrugtsalat og gorgonzola.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE:

  • 4 tykke svinekoteletter
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. smør til stegning
  • Salt og peber

RODFRUGTSALAT MED GORGONZOLA:

  • 500 g pastinakker
  • 500 g persillerødder
  • 500 g gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • Salt og peber
  • 2 spsk. flydende honning
  • 100 g feldsalat
  • 1 tsk. dijonsennep med honning
  • 2 spsk. sherryeddike
  • 5 spsk. olivenolie
  • 75 g blå ost (f.eks. gorgonzola)

Opskrift - sådan laver du koteletter med rodfrugtsalat og gorgonzola:

  Gorgonzola: Tænd ovnen på 200°. Skræl pastinakker, persillerødder og gulerødder, og skær det hele i både eller grove stave. Vend dem med olie, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med rosmarin, salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen i 25 minutter, til de er næsten møre. Tag dem ud, og dryp med honning. Sæt dem tilbage i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Skyl og tør feldsalaten. Rør sennep, eddike og olie sammen, og krydr med salt og peber. Vend dressingen sammen med salat og bagte rodfrugter. Anret salaten i en skål, og top med smuldret blå ost.   Steg koteletterne i olie, og smør på en varm pande i 3-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber, og servér koteletterne til rodfrugtsalaten.   Få indkøbslisten til hele ugen her

Ugens andre opskrifter

  Mandag: Barbecue-laks med ris og mangosalsaTirsdag: Tomatsuppe med kylling, squash og små makaronierOnsdag: Mexicanske oksekødstærter med chili og creme fraicheFredag: Bagte søde kartoffelskiver med mexifyld