Aftensmad

Koteletter med råstegte kartofler og vandmelonsalat med feta

af Camilla Zarah Lawes 29. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 26: Ugens torsdagsopskrift er koteletter med råstegte kartofler og vandmelonsalat med feta. Få opskriften her
20 min 4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 svinekoteletter, gerne med skaft
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • 4 kviste rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

RÅSTEGTE KARTOFLER

  • 3 bagekartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 kvist rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

VANDMELONSALAT

  • 1 bakke rucola
  • ½ vandmelon
  • 100 g feta
  • 6 spsk. små sorte oliven med sten
  • 6 spsk. hasselnøddeolie
  • 3 spsk. æbleeddike

Hasselnøddeolien giver salaten en spændende smag, men kan sagtens erstattes med f.eks. oliven- eller solsikkeolie. 

1. Råstegte kartofler: Skær kartoflerne i tynde skiver, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med hakket rosmarin, salt og peber. Bag dem i ca. 20 minutter i en 180° varm ovn.

 

2. Steg koteletterne på en pande med fedtsiden nedad, til den er sprød og gylden. Læg dem ned på panden, og brun dem i olie på begge sider. Skru ned for varmen, og steg dem i 4 minutter på hver side. Drys med rosmarin, salt og peber.

 

3. Vandmelonsalat: Skyl og tør rucolaen. Skær skrællen af melonen, og skær melonkødet i små stykker. Bland salat og vandmelon, og smuldr feta over. Fordel oliven over salaten, og dryp med olie og eddike.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSRKIFTER

Mandag: Ovnstegt kylling med pesto og sprød kartoffelsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Bøfsandwich med coleslaw og syltede skalotteløg - Få opskriften her

Onsdag: Frikadeller og spidskålssalat med ærter og kartofler - Få opskriften her

Fredag: Laks med spaghetti og bønnesalat med små tomater - Få opskriften her