
Aftensmad
Koteletter med blomkålspuré
28. januar 2016af Christian Bitz
Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck
Kombinér den traditionelle kartoffelmos med blomkål, og giv den ekstra smag med citron og kapers.Her får du opskriften på koteletter med blomkålspuré
Koteletter med blomkålspuré til 4 personer
Tid: 20 minutter. Kogetid: 20 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL KOTELETTER 4 svinekoteletter med skaft, a ca. 200 g salt og friskkværnet peber 1 spsk. smør + 1 spsk. olivenolie til stegning BLOMKÅLSPURÉ 1 blomkål 400 g kartofler skal af 1 usprøjtet citron 4 spsk. olivenolie salt TIL SERVERING ½ bundt bredbladet persille 4 spsk. kapers PRØV OGSÅ: Koteletter i fad med æbler og rødderOpskrift - sådan laver du koteletter med blomkålspuré
1. Blomkålspuré: Skyl blomkålen, og skær den i mindre stykker (gem en smule til pynt). Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog blomkål og kartofler i vand uden salt i 20 minutter, til de er møre. Gem lidt af kogevandet. Mos blomkål og kartofler med en kartoffelmoser. Skyl og riv citronen (gem lidt til pynt). Rør citronskal og olie i puréen, og justér evt. konsistensen med lidt kogevand, hvis puréen er meget tyk. Smag til med salt. 2. Koteletter: Krydr koteletterne med salt og peber, og steg dem i smør og olie på en pande i 6-7 minutter på hver side. Servering: Skyl persillen, og hak den fint. Drys rå blomkål, persille, kapers og citronskal over blomkålspuréen, og servér koteletter til.Få indkøbslisten til hele ugen her
Mandag: Grøn vintersauté med sprød bresaola og croutoner - Få opskriften her
Tirsdag: Estragonkylling med sennep og grøntsager - Få opskriften her
Onsdag: Stegte rødspættefileter med rødbedesalat og honning-skyr - Få opskriften her
Torsdag: Sellerisuppe med mandelmælk, perlespelt og persille - Få opskriften her