Aftensmad

Kokossuppe med laks

af Louisa Lorang 9. maj 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er kokossuppe med laks. Få opskriften her

1 lille dåse kokosmælk, 200 ml¼ dl limesaft1 tsk. sukker1 spsk. fiskesauce1 rød chilipeber, flækketlimeblade5 dl hønse- eller grøntsagsbouillon150 g nudler1 bundt grønne asparges, 250 g1 bundt forårsløg300 g laks uden skind og benlidt plukket koriander

Kom kokosmælk, limesaft, sukker, fiskesauce, chili, limeblade og fond eller bouillon i en gryde, og bring det i kog. Lad det simre i 3-5 minutter.Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Dræn vandet fra, og skyl dem i koldt vand, hvis de klistrer sammen.Fisk chilien op af suppen. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær aaspargesene i skrå skiver. Del laksen i 4 pæne stykker, og kom asparges og laks i suppen. Lad dem simre i suppen i 3-4 minutter, eller til laksen er akkurat tilberedt. Fordel forårsløgene i to store skåle. Kom nudler og forårsløg i, tag forsigtigt laksen op af suppen, og anret den oven på nudlerne. Hæld den varme suppe over, og servér straks toppet med lidt koriander.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER