kødboller
Aftensmad

Kødboller med sojabønnespaghetti, pærer og valnød

21. januar 2016
af Christian Bitz
Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck
Spaghetti lavet på sojabønner indeholder mere protein og langt færre kulhydrater end almindelig fuldkornspasta. Få opskriften på kødboller med sojabønnespaghetti, pærer og valnød her

Kødboller med sojabønnespaghetti, pærer og valnød til 4 personer

Tid: 20 minutter. Ovntid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL KØDBOLLER 500 g hakket kalvekød 1 æg 2 spsk. chiafrø salt og friskkværnet peber 2 spsk. olivenolie til stegning 4 pærer   VALNØDDEPESTO ½ bundt bredbladet persille 1 potte brøndkarse 100 g valnødder 1½ dl olivenolie   TILBEHØR 400 g sojabønnepasta (f.eks. fra à la eco)   TIL SERVERING 2 stilke bredbladet persille 5 valnødder   PRØV OGSÅ: Krydrede kødboller i chili-tomat-sauce  

Opskrift - sådan laver du kødboller med sojabønnespaghetti, pærer og valnød her

  1. Valnøddepesto: Skyl og hak persillen. Klip brøndkarsen. Blend persille, brøndkarse, valnødder (huske at gemme 5 til serveringen) og olivenolie i en minihakker eller blender, til konsistensen er ensartet.   2. Tilbehør: Kog pastaen efter anvisningen på pakken.   3. Kødboller: Rør kød, æg, chiafø, salt og peber sammen i en skål. Form kødet til små kødboller, og steg dem i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side. Skyl pærerne, og halvér dem. Fjern kernehuset, og skær pærerne i både. Steg dem sammen med kødbollerne på panden i ca. 3-4 minutter, til pærerne er gyldne. Tag panden af varmen. Vend spaghettien sammen med pærer, kødboller og 4 spsk. valnøddepesto.   4. Servering: Skyl og nip persillen. Hak valnødderne. Anret pastaen i dybe tallerkener, drys med persille og valnødder, og servér valnøddepesto til.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Bagt torsk med grøn linsesalat - Få opskriften her

Tirsdag: Nasi goreng med æg - Få opskriften her

Onsdag: Lammefilet og perleotto med rodfrugter - Få opskriften her

Fredag: Kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter - Få opskriften her