Aftensmad

Kødboller i sellerisauce

af Marie Melchior 4. april 2022
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er klassiske hverdagsretter på den sunde måde. Her får du opskriften på kødboller i sellerisauce
4 personer

KØDBOLLER

  • 500 g hakket kalve- og svinekød
  • 1 spsk. friskhakket timian
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mælk
  • ¾ l grøntsagsbouillon

SELLERISAUCE

  • 500 g knoldselleri
  • 25 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 dl fløde 9 %
  • salt og friskkværnet peber

PYNT

  • 1 bundt bredbladet persille

Retten mætter godt, og du får masser af den sunde selleri – men hvis du savner tilbehør, kan du servere kogte ris til.

1. Læg kødet i en skål. Hak timian fint. Rør kødet sammen med timian, salt, peber, æg, havregryn og mælk. Form farsen til kødbollerboller på størrelse med valnødder. Varm grøntsagsbouillon op i en gryde, og kog kødbollerne i 7-8 minutter ved svag varme. Tag kødbollerne op med en hulske, og lad dem dryppe af. Gem kogevandet.

 

2. Sellerisauce: Skræl sellerien, og skær den i tern. Kog selleriternene i kogevandet fra kødbollerne i 10-12 minutter, til de er møre. Tag dem op af kogevandet med en hulske. Hæld kogevandet i en kande. Smelt smør i en gryde, og rør mel i, så du får en smørbolle. Tilsæt kogevandet, lidt ad gangen, under konstant piskning. Rør fløden i til sidst. Smag til med salt og peber. Hæld kødboller og selleri tilbage i gryden, og varm retten igennem. Pynt med friskhakket persille.

 

UGENS ANDRE OPSKIFTER

Svinekoteletter i fad med æbler og kartofler – Få opskriften her

Spaghetti og kødsauce med rodfrugter – Få opskriften her

Asiatiske fiskefrikadeller med rejer og agurkesalat – Få opskriften her

Hakkebøf med bløde løg og grønkålssalat med bagte rødbeder – Få opskriften her

Læs også