Aftensmad

Kødboller i sellerisauce

af Marie Melchior 19. januar 2015
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er klassiske hverdagsretter på den sunde måde. Her får du opskriften på kødboller i sellerisauce

Kødboller i sellerisauce til 4 personer

Retten mætter godt, og du får masser af den sunde selleri – men hvis du savner tilbehør, kan du servere kogte ris til.

INGREDIENSER TIL KØDBOLLER 500 g hakket kalve- og svinekød 1 spsk. friskhakket timian 1 tsk. salt friskkværnet peber 1 æg 1 dl havregryn 1 dl mælk ¾ l grøntsagsbouillon   SELLERISAUCE TIL KØDBOLLER 500 g knoldselleri 25 g smør 3 spsk. hvedemel 1 dl fløde 9 % salt og friskkværnet peber   PYNT 1 bundt bredbladet persille  

Opskrift - sådan laver du kødboller i sellerisauce

  1. Læg kødet i en skål. Hak timian fint. Rør kødet sammen med timian, salt, peber, æg, havregryn og mælk. Form farsen til kødbollerboller på størrelse med valnødder. Varm grøntsagsbouillon op i en gryde, og kog kødbollerne i 7-8 minutter ved svag varme. Tag kødbollerne op med en hulske, og lad dem dryppe af. Gem kogevandet.   2. Sellerisauce: Skræl sellerien, og skær den i tern. Kog selleriternene i kogevandet fra kødbollerne i 10-12 minutter, til de er møre. Tag dem op af kogevandet med en hulske. Hæld kogevandet i en kande. Smelt smør i en gryde, og rør mel i, så du får en smørbolle. Tilsæt kogevandet, lidt ad gangen, under konstant piskning. Rør fløden i til sidst. Smag til med salt og peber. Hæld kødboller og selleri tilbage i gryden, og varm retten igennem. Pynt med friskhakket persille.  

UGENS ANDRE OPSKIFTER

Svinekoteletter i fad med æbler og kartofler – Få opskriften her

Spaghetti og kødsauce med rodfrugter – Få opskriften her

Asiatiske fiskefrikadeller med rejer og agurkesalat – Få opskriften her

Hakkebøf med bløde løg og grønkålssalat med bagte rødbeder – Få opskriften her