

Kødboller i sellerisauce
KØDBOLLER
- 500 g hakket kalve- og svinekød
- 1 spsk. friskhakket timian
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber
- 1 æg
- 1 dl havregryn
- 1 dl mælk
- ¾ l grøntsagsbouillon
SELLERISAUCE
- 500 g knoldselleri
- 25 g smør
- 3 spsk. hvedemel
- 1 dl fløde 9 %
- salt og friskkværnet peber
PYNT
- 1 bundt bredbladet persille
Retten mætter godt, og du får masser af den sunde selleri – men hvis du savner tilbehør, kan du servere kogte ris til.
1. Læg kødet i en skål. Hak timian fint. Rør kødet sammen med timian, salt, peber, æg, havregryn og mælk. Form farsen til kødbollerboller på størrelse med valnødder. Varm grøntsagsbouillon op i en gryde, og kog kødbollerne i 7-8 minutter ved svag varme. Tag kødbollerne op med en hulske, og lad dem dryppe af. Gem kogevandet.
2. Sellerisauce: Skræl sellerien, og skær den i tern. Kog selleriternene i kogevandet fra kødbollerne i 10-12 minutter, til de er møre. Tag dem op af kogevandet med en hulske. Hæld kogevandet i en kande. Smelt smør i en gryde, og rør mel i, så du får en smørbolle. Tilsæt kogevandet, lidt ad gangen, under konstant piskning. Rør fløden i til sidst. Smag til med salt og peber. Hæld kødboller og selleri tilbage i gryden, og varm retten igennem. Pynt med friskhakket persille.
UGENS ANDRE OPSKIFTER
Svinekoteletter i fad med æbler og kartofler – Få opskriften her
Spaghetti og kødsauce med rodfrugter – Få opskriften her
Asiatiske fiskefrikadeller med rejer og agurkesalat – Få opskriften her
Hakkebøf med bløde løg og grønkålssalat med bagte rødbeder – Få opskriften her
