Spidskål
Aftensmad

Knasende god spidskål

Af Julie Hey 6. juli 2016
Foto: Betina Hastoft
De nye danske spidskål er i handlen nu – de er sprøde, friske og lækre og meget nemme at bruge.

Spidskål er så nemme at have i sit køkken, for de kan både steges, dampes og spises rå. Og smagen er mild og saftig, så nyd den lige nu. Her serverer vi en dejlig sommerkål, der kan spises som den er  eller sammen med f.eks. røget laks.

Kål er noget af det sundeste, du kan byde din krop – så kvinde, kend din kål

Sommerkål

Det tager bare 15 min. at tilberede salaten – og der er nok til 4.

½-1 spidskål½ agurk1 bdt. radiser1½ dl friske ærterKrydderurter, evt. kørvel og dild175 g rygeost1 citronSalt, peber

Fjern de yderste blade af spidskålen og hak den fint.Skyl agurken, flæk den på langs og fjern kernerne med en ske.Skær agurken i tynde stængler eller julienne.Rens radiserne og skær dem i tynde skiver.Vend alle grøntsagerne sammen med ærter, hakkede krydderurter og rygeost.Smag til med citronsaft, salt og peber og servér evt. på rugbrød, til røget fisk eller som salat.

 

Få fire andre opskrifter med spidskål.

Cæsars kålsalat

Asiatisk kål

Mormors kålsalat til kotelet

Spidskålssalat med gorgonzola, valnødder og blåbær

 

Pift maden op med kulørte kål