Aftensmad

Kikærter i grøn karry

15. januar 2014
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
En grøn ret med asiatisk karrypasta, som består af bl.a. chili, citrongræs, koriander og limeblade. Vær forsigtig med doseringen af karry-pastaen – den kan være meget stærk!

Kikærter i grøn karry til 4 personer

INGREDIENSER

1 dåse kikærter 1 lille løg 1 lille gulerod 2 fed hvidløg 3 cm frisk ingefær 1 lille grøn chili 1 bundt forårsløg 250 g friske spinatblade 2 spsk. olie til stegning 2-4 tsk. grøn karrypasta, f.eks. fra Santa Maria 2 tsk. stødt koriander 1 dl hønsebouillon 2½ dl kokosmælk salt og friskkværnet peber saft af ½-1 limefrugt   TILBEHØR naanbrød   Opskrift - sådan laver du kikærter i grøn karry   Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Skær alle grøntsagerne ud i små terninger, eller snit dem fint. Skyl og tør spinaten. Gem spinat og forårsløg, men svits de øvrige ting i olien i en dyb pande. Rør karrypasta og stødt koriander i, og hæld bouillon og kokosmælk over. Lad det koge lidt ind. Vend forårsløg og spinat i, og rør, til spinaten lige falder sammen. Smag til med salt, peber og limesaft. Hvis du ønsker en stærkere smag, så kom mere karrypasta i. Servér med det samme med lunt naanbrød.   PRØV OGSÅ: Krydret suppe med kikærter