Aftensmad

Kikærtepandekager med kylling og blomkål

11. maj 2015
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 19: Ugens torsdagsopskrift er kikærtepandekager med kylling og blomkål. Få opskriften her

Kikærtepandekager med kylling og blomkål til 4 personer (45 min)

Kikærtemel bruges meget i Indien. Melet fås i helsekostbutikker og velassorterede supermarkeder. 

DET SKAL DU BRUGE 400 g kyllingebrystfilet 1 fed hvidløg 1 spsk. spidskommen 1 spsk. friskrevet ingefær 1 spsk. karry 1 løg 1 blomkål, ca. 500 g 1 dåse kikærter 1 spsk. olivenolie til stegning 2 dl grøntsagsbouillon   TAHINCREME 2 dl græsk yoghurt 2 spsk. citronsaft 2 spsk. tahin 1 fed hvidløg   KIKÆRTEPANDEKAGER 150 g kikærtemel 150 g hvedemel 1 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. natron ½ tsk. salt 5 dl vand olie til stegning   TIL SERVERING 1 bundt frisk koriander 1 bakke bønnespirer  

Opskrift - sådan laver du kikærtepandekager med kylling og blomkål

  1. Skær kyllingekødet i mindre stykker. Pil og hak hvidløg fint, og rør det sammen med kylling, spidskommen, ingefær og karry i en skål. Pil og hak løget. Skyl blomkålen, og del den i små buketter. Hæld væden fra kikærterne. Steg kyllingen i olie på en pande i 5-6 minutter. Tilsæt blomkål og kikærter, og steg i 2 minutter. Hæld bouillon ved. Læg låg eller alufolie over, og kog i 10-12 minutter, til blomkålen er mør.   2. Tahincreme: Rør yoghurt sammen med citronsaft og tahin. Rør presset hvidløg i.   3. Kikærtepandekager: Si kikærtemel og hvedemel i en skål. Tilsæt spidskommen, natron og salt. Pisk vandet i, til dejen er ensartet. Varm lidt olie op på en pande, og hæld ca. 1 dl dej på. Bred dejen ud med en spatel. Bag pandekagen i ca. 2 minutter, til den begynder at boble op. Fordel blomkålsfyldet på halvdelen af pandekagen, og bag videre i nogle minutter. Rul pandekagen om fyldet sammen med frisk koriander, spirer og tahincreme, og servér straks.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Spaghetti med broccoli, æg og spinat - Få opskriften her

Tirsdag: Ærte-asparges-suppe med bresaolaruller og røsti - Få opskriften her

Onsdag: Lyssej med citron og radise-fennikel-salat - Få opskriften her

Fredag: Mørbradmedaljoner og panzanellasalat med hvide bønner - Få opskriften her