Aftensmad

Kikærte-spinat-salat med kylling og hindbær

af Camilla Zarah Lawes 21. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på skønne og fyldige sommersalater. Her får du opskriften på kikærte-spinat-salat med kylling og hindbær
4 personer

INGREDIENSER

  • 400 g frisk babyspinat
  • 1 dåse kikærter
  • 50 g smuttede mandler
  • 1 knsp. salt
  • 200 g feta
  • 4 kyllingebrystfileter
  • 2 spsk. olie til pensling
  • 125 friske hindbær
  • salt og friskkværnet peber

HINDBÆRDRESSING

  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk. hindbæreddike
  • 1 tsk. rørsukker
  • salt og friskkværnet peber

RUGBRØDSCHIPS

  • 1 rest godt rugbrød (4 cm i tykkelsen)
  • 2 spsk. olie til stegning
  • salt

Opskrift - sådan laver du kikærte-spinat-salat med kylling og hindbær

 

1. Skyl spinaten grundigt, og slyng den tør. Lad kikærterne dryppe af i en sigte. Rist mandlerne på en tør pande, og drys dem med salt. Bland spinat, kikærter og mandler i en skål, og drys med smuldret feta.

 

2. Skær kyllingebrystfileterne i 1 cm tykke skiver på tværs. Pensl kødet med olie, og steg det på en grillpande på begge sider, så det får et flot grillmønster og bliver gennemstegt.

 

3. Hindbærdressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til. Vend forsigtigt dressingen i salaten.

 

4. Rugbrødschips: Skær rugbrødet i papirtynde skiver, og steg dem i olie på en pande, til de er sprøde på begge sider. Drys med salt, og afkøl på en rist.

 

5. Fordel stegt kylling oven på salaten sammen med hindbær. Krydr med salt og peber, og servér de sprøde rugbrødschips til.