
Opskrift - sådan laver du kebabspyd og appelsinsalat med rødder og kål
1. Rør kødet med yoghurt, spidskommen, karry, chilipulver, presset hvidløg, salt og peber. Fugt hænderne, og form 8 lange pølser af farsen. Sæt dem på træspyd, og steg dem godt på alle sider i lidt olie på en varm grillpande. Skru ned, og steg dem helt færdige ved lav varme.
2. Appelsinsalat: Skræl appelsinen, og skær den i smalle fileter uden hinde. Opsaml den saft, som drypper fra appelsinen, og pres også saften fra resterne, så du kan bruge den i dressingen. Skræl gulerødderne, og skær dem i lange, tynde strimler med en tyndskræller. Snit spidskålen fint. Hak abrikoserne groft. Rist mandlerne på en pande med lidt salt og olivenolie. Skær æblet i tynde både. Bland gulerødder med spidskål, æble og appelsin, og fordel mandler og abrikoser over. Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr med salt og peber.
TIP: 1 appelsin svarer til dit daglige behov for C-vitamin.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Kalveculotte med bønnesalat, timiankartofler og estragondressing - Få opskriften her
Hel citronkylling stegt med broccoli og sesamfrø - Få opskriften her
Frikadeller med kartofler og waldorfsalat - Få opskriften her
Grillet fisk med bulgursalat og peberfrugtdressing - Få opskriften her