https://dk-femina-backend.imgix.net/media/01ea3dddd6c84ef598d58cb55dfa83b9.jpg
Aftensmad

Kartofler i karry med ris og yoghurt

12. januar 2009
af Ulrikke Dall, København
Denne ret vandt 3. præmier i SØNDAGs kartoffelkonkurrence i 2008 i kategorien: Varme kartoffelretter.

TID: Ca. 40 min.

1 kg faste kartofler
1 lille spsk smør
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 lille rød eller grøn chili
1 tsk gurkemeje
Ca. 1 tsk Indisk karryblanding
½ tsk mild Madras karry
2 tomater
Ca. 3 dl vand

Dommernes kommentar

Det er nærmest boller i karry, men bollerne er skiftet ud med kartofler. Det er overraskende at blande kartofler og ris i én ret.

Tilbehør:
Kogte basmati-ris
Yoghurt naturel

Skrub kartoflerne og skær dem i små terninger. Hak løg og hvidløg og svits dem i en stor, tykbundet gryde i smør. Tilsæt chili, skåret i tynde ringe, samt krydderierne. Lad det svitse et øjeblik og hæld kartoflerne i sammen med tomaterne, der er skåret i små stykker. Tilsæt vandet og lad det hele koge i ca. 25 min., til kartoflerne er møre. Rør rundt indimellem og hold øje med, at det ikke koger tørt.
Smag til og servér med kogte basmati- ris og yoghurt.

Læs også