Aftensmad

Kartofler i karry med ris og yoghurt

12. januar 2009
af Ulrikke Dall, København
Denne ret vandt 3. præmier i SØNDAGs kartoffelkonkurrence i 2008 i kategorien: Varme kartoffelretter.

TID: Ca. 40 min.

1 kg faste kartofler1 lille spsk smør1 stort løg3 fed hvidløg1 lille rød eller grøn chili1 tsk gurkemejeCa. 1 tsk Indisk karryblanding½ tsk mild Madras karry2 tomaterCa. 3 dl vand

Dommernes kommentar

Det er nærmest boller i karry, men bollerne er skiftet ud med kartofler. Det er overraskende at blande kartofler og ris i én ret.

Tilbehør:Kogte basmati-risYoghurt naturel

Skrub kartoflerne og skær dem i små terninger. Hak løg og hvidløg og svits dem i en stor, tykbundet gryde i smør. Tilsæt chili, skåret i tynde ringe, samt krydderierne. Lad det svitse et øjeblik og hæld kartoflerne i sammen med tomaterne, der er skåret i små stykker. Tilsæt vandet og lad det hele koge i ca. 25 min., til kartoflerne er møre. Rør rundt indimellem og hold øje med, at det ikke koger tørt.Smag til og servér med kogte basmati- ris og yoghurt.