Kartoffelsuppe med bacon
Aftensmad

Kartoffelsuppe med bacon og timian

af Mai Knauer 22. september 2014
Foto: Columbus Leth
Kartoffelsuppe er en lækker hverdagsopskrift, og en af de nemme efterårsretter. Her får du opskriften på kartoffelsuppe med bacon og timian.
4 personer

INGREDIENSER

  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g smør til stegning
  • 1 bagekartoffel, ca. 200 g
  • ½ l hønse- eller grøntsagsbouillon
  • ½ l sødmælk
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 140 g bacon i skiver
  • ½ bundt frisk timian
  • godt brød

Sådan laver du kartoffelsuppe med bacon og timian

  1. Kartoffelsuppe: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Steg dem i smeltet smør i en gryde, til de er klare. Skræl kartoflen, og skær den i tern. Læg den i gryden sammen med bouillon og mælk. Bring gryden i kog, og lad kartoffelternene simre i 15-20 minutter, til de er møre. Blend suppen (gerne med en stavblender direkte i gryden), og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
  2. Tilbehør: Steg baconskiverne på en tør, varm pande, til de er helt sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Bræk baconskiverne i små stykker, og drys dem på toppen af suppen sammen med lidt plukket timian. Servér suppen med brød til.

TIP: Hvis du ønsker flere grøntsager i kartoffelsuppen, kan du tilsætte porre eller knoldselleri.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER