
Kartoffelmad med purløgsmayo
29. maj 2012
Kartoffelmad med purløgsmayo (Tid: 20 min.)
Ingredienser til Kartoffelmad med purløgsmayo
4 nye kartofler
400 g nye kartofler
4-6 skiver pancetta
4 stk. rugbrød
Purløg
Radiser
Purløgsmayo:
2 past. æggeblommer
½ tsk sennep
1-1½ tsk hvidvinseddike
Salt, peber
1 dl hakket purløg
+ til pynt
2-3 dl vindruekerneolie
Citronsaft
Fremgangsmåde til Kartoffelmad med purløgsmayo
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 10-12 min.
Mayo: Blend purløg og ½-1 dl olie. Pisk æggeblommer, sennep, hvidvinseddike og 1 tsk salt sammen i en skål og tilsæt drypvis purløgsolien, mens der piskes, fortsæt med resten af olien og pisk kraftigt til en ensartet mayonnaise.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Steg pancettaskiverne på panden og læg dem på køkkenrulle.
Anret rugbrødet med skivede, afkølede kartofler, purløgsmayo, ristet pancetta, lidt frisk purløg og et par radiser.
Tip
Mayonnaisen holder sig fint på køl et par dage.
Her får du fem lækre opskrifter på retter med nye kartofler
Kartoffelblinis med stenbiderrogn
Kartoffelmad med purløgsmayo
Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.
Kvalitetsprodukter til køkkenet i SØNDAGs webshop
Træfad i olientræfra Madam Stoltz.
299 kr.
>> køb HER
Vin-termometerfra Bengt Ek Design.
249 kr
>> køb HER
Knivsæt fra Shun:kokkekniv + altmuligkniv
1.999 kr.
>> køb HER