Kartoffel-porre-suppe med sprød serranoskinke og rugbrødschips
Aftensmad

Kartoffel-porre-suppe med sprød serranoskinke og rugbrødschips

af Emma Martiny 29. november 2018
Foto: Winnie Methmann
Kartoffel-porre-suppe med sprød topping af serranoskinke og rugbrødschips løfter den klassiske cremede suppe til nye højder. Her får du opskriften på luksus-kartoffel-porre-suppe
10 min 4 personer
Tid i alt 40 min

Kartoffel-porre-suppe

  • 700 g kartofler
  • 3 porrer
  • 1 løg
  • 50 g smør til stegning
  • 7 dl hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

RUGBRØDSCHIPS

  • ¼ helt tørt rugbrød
  • 1 spsk. olivenolie
  • flagesalt

TOPPING

  • 60 g serranoskinke
  • 1 bundt purløg

Sådan laver du kartoffel-porre-suppe med sprød serranoskinke og rugbrødschips 

  1. Kartoffelsuppe: Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.
  2. Rens porrerne, og snit dem i tynde skiver.
  3. Pil og hak løg.
  4. Smelt smørret i en gryde, og steg kartofler, porrer og løg, uden at det tager farve.
  5. Tilsæt bouillon, og bring i kog. Lad suppen koge i ca. 15 minutter, til alt er mørt.
  6. Rugbrødschips: Tænd ovnen på 200° varmluft.
  7. Skær rugbrød i så tynde skiver som muligt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Dryp med olie, krydr med salt, og rist rugbrødschipsene i ovnen i 5-10 minutter, til de er sprøde.
  9. Topping: Fordel serranoskinken på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist den i ovnen i ca. 5 minutter, til den er sprød. Hak purløg fint.
  10. Suppe, fortsat: Blend suppen cremet i en blender, og hæld den tilbage i gryden, eller blend med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde, kog op, og smag til med salt og peber. Servér suppen toppet med purløg, rugbrødschips og sprød serranoskinke.

 

Andre lækre opskrifter