Kartoffel-porre-suppe med sprød serranoskinke og rugbrødschips
af Emma Martiny
29. november 2018
Foto: Winnie Methmann
Kartoffel-porre-suppe med sprød topping af serranoskinke og rugbrødschips løfter den klassiske cremede suppe til nye højder. Her får du opskriften på luksus-kartoffel-porre-suppe
10 min4 personer
Tid i alt 40 min
Kartoffel-porre-suppe
700 g kartofler
3 porrer
1 løg
50 g smør til stegning
7 dl hønsebouillon
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
RUGBRØDSCHIPS
¼ helt tørt rugbrød
1 spsk. olivenolie
flagesalt
TOPPING
60 g serranoskinke
1 bundt purløg
Sådan laver du kartoffel-porre-suppe med sprød serranoskinke og rugbrødschips
Kartoffelsuppe: Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.
Rens porrerne, og snit dem i tynde skiver.
Pil og hak løg.
Smelt smørret i en gryde, og steg kartofler, porrer og løg, uden at det tager farve.
Tilsæt bouillon, og bring i kog. Lad suppen koge i ca. 15 minutter, til alt er mørt.
Rugbrødschips: Tænd ovnen på 200° varmluft.
Skær rugbrød i så tynde skiver som muligt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Dryp med olie, krydr med salt, og rist rugbrødschipsene i ovnen i 5-10 minutter, til de er sprøde.
Topping: Fordel serranoskinken på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist den i ovnen i ca. 5 minutter, til den er sprød. Hak purløg fint.
Suppe, fortsat: Blend suppen cremet i en blender, og hæld den tilbage i gryden, eller blend med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde, kog op, og smag til med salt og peber. Servér suppen toppet med purløg, rugbrødschips og sprød serranoskinke.