Karryfad med kødboller
Aftensmad

Karryfad med kødboller

af Suzy Wengel / Bearbejdet af redaktionen 9. januar 2020
Foto: Skovdal Nordic
Der er masser af varme og smag i disse stegte grøntsager, der er vendt i karry og serveret med kyllingekødboller. Her får du opskriften på karryfad med kødboller.
2 personer

Kødboller

  • 300 g hakket kylling
  • 1 lille løg
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • ½ tsk. salt
  • ¼ tsk. peber

Fad

  • 300 g hvidkål
  • 1 porre
  • 1 æble
  • 1 bouillonterning
  • 2 dl vand
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 0,4 dl fløde
  • 3 tsk. karry
  • Salt og peber

Andet

  • 2 dl kogte ris, fuldkorn

Opskrift – sådan laver du karryfad med kødboller

  Kødboller: Rør hakket kød sammen med revet løg, hvedemel, æg, salt og peber. Form farsen til kødboller og sæt dem til side.   Fad: Snit hvidkål og porre fint, skær æblet i både. Opløs en bouillonterning i 2 dl kogende vand. Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand. Tilsæt fløde, karry, salt, peber og bouillonen. Kom snittet kål, porre og æble i et ovnfast fad. Hæld bouillonblandingen over og læg kødbollerne øverst. Bag retten i en varm ovn ved 200° i ca. 30 minutter, til kødbollerne er gennembagte. Servér retten med kogte ris.   Få indkøbslisten til hele ugen her   UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fillodejskurve med høns i asparges

Onsdag: Kotelet Louisiana

Torsdag: Stegt torsk med tomatsalat og quinoa

Fredag: Fillodejsruller med oksekød og hvid ost